Rozhovor s lektorkou, koučkou a mentorkou ženských meditací Denisou Linhartovou na téma ženské meditace.

Rozhovor s lektorkou, koučkou a mentorkou ženských meditací Denisou Linhartovou na téma ženské meditace.

2. 5. 2023 Vyp Od norbert007

Co znamenají ženské meditace? Že to je jen pro ženy?

Ano, tyto meditace jsou jen pro ženy. Na těchto kurzech je vytvořeno jak prostředí pro ženy, tak bezpečí, že mohou být sami sebou a otevírá se ženská energie. Tyto meditace jsou jemné a laskavé. Jsou naladěné na ženu a odpovídají jejich potřebám.  Také hudba k meditacím je vytvořena a naladěná přímo pro ženy.

A jaké meditace to jsou?

Tyto meditace jsou aktivní, což znamená v tanci, nebo pohybu, některé i klidové. Meditace mají 4 části, které jdou po sobě přesně tak, aby člověk se uvolnil, vypnul mozek, rozpustil bloky, které v sobě žena má, objevila svou krásu a v poslední fázi je relaxace, kde si uvědomuje nový stav. Každý člověk prožívá meditaci jinak, ale hlavně po meditaci tu změnu na ženách vidíte. Jsou uvolněnější, radostnější, otevřenější a ženštější.

Je to nějaká speciální hudba?

Ano, tato hudba využívá mnoho muzikoterapetuických metod s hlubokým účinkem. Pracuje s rytmy, tóninami, frekvencemi, barvami nástrojů i hlasem. Vede ženu k přirozeným projevům a vyjadřování se.

Může na tyto meditace i žena, která nikdy nemeditovala?

Ano, tyto meditace jsou i pro začátečníky i pro pokročilé. Nemusí na těchto meditacích nic J jen vnímat hudbu a prožít si meditaci. Ženy, které přijdou nové, tak na nich vidím obavu, jestli je to to správné, jestli to zvládnou, ale po první meditaci se uvolní a jsou nadšené. Tato hudba má transformační sílu, takže i když jí člověk jen poslouchá, vnímavější člověk cítí, že se s ním něco děje a myslím v tom pozitivním J samozřejmě jako každá meditace, která je poprvé, tak někteří, kteří jsou vnímavější, mají z ní větší zážitek než druzí, nebo někteří sílu meditace pocítí až po týdnu. Ale každá meditace by se měla zažít víckrát, aby pochopil z ní tu hloubku, pro kterou je ta meditace stvořena.

A na co jsou třeba ty meditace zaměřené?

Meditace provázejí ženy na jejich cestě za ženstvím. Žena všeobecně, která, když je uvolněná, šťastná, tak je tvořivá a rozvíjí se. A nejen sebe, ale i okolí. Ať už je to rodina, partner, děti.  Takže tyto meditace jsou samozřejmě na lásku sama k sobě, tvořivost, intuici, probuzení ženství, umění se prosadit, žena jako bohyně a matka. Má to i svou posloupnost. Vytváření meditačního stavu vede k uvolnění a ozdravení těla i harmonizování psychické zátěže.

Například po meditaci imunitní posílení, která podporuje životní sílu, imunitu, odstraňuje zatěžující psychické kódy, tak některé z žen asi 3 měsíce po tomto kurzu volaly, že nejsou už nemocné, nemají bolesti zad aj. Samozřejmě určitou fázi z meditace je dobré opakovat i doma, aby jí posílily. A pro mě je to vždy úžasná zpětná vazba, ze které mám radost.

A co ženy nejvíce vyhledávají?

Všeobecně mít ráda sama sebe, takovou jaká je, mít radost ze života a věřit hlavně sama sobě a svým pocitům.  Teď nejvíce a to nejen ženy je umění se rozhodnout a naučit se říkat NE. U žen je to také o nádherné intuici, které mají, ale nevěří jí.

Jedna věc je při konzultacích pochopit a najít podstatu problému a druhá věc je mít prožitek a pocítit např. vnitřní sílu. To v teorii nedáte J. Ale když to prožijete, procítíte, už se vám z toho nechce a to je moment zlomu a vnitřního pochopení a naladění se na sebe. Např. když žena se ptá: a jak mám mít vnitřní sílu, nebo jak mám mít ráda sama sebe a přitom vše teoreticky ví, tak po těchto meditacích už se neptá, ale ví, procítí ji.

Co byste ženám doporučila?

Většina žen žije ve stereotypním koloběhu. Děti, práce, děti, doma úklid a večer chvilku volna. Stereotyp zabíjí. Ať si udělají také čas sami na sebe, nezapomínají na sebe, starají se o sebe. Když ony jsou šťastné, jejich děti, partner, rodina budou též. Pokud milují tanec, ať si doma pouští hudbu, kde si zatančí sami pro sebe, naladí se přes hudbu a tanec sami na sebe, mohou i jakékoli emoce v hudbě projevit a tím se vrátit více sami k sobě. Je důležité, aby se věnovaly koníčkům, co je baví,  to dává naplnění, rozproudí energii, protože když něco děláme od srdce, co nás baví, přináší nám to radost a vnitřní naplnění.

Jak často pořádáte tyto kurzy a kde vás mohou ženy najít?

Momentálně mám méně otevřených kurzů, protože otevírám další ročník školy „ Léčivá síla ženy“, na kterou se mohou ženy ještě přihlásit, protože začíná teď v dubnu a kurzy se konají  v krásné přírodě v přírodním centru „údolí volavek“, které se nachází kousek od Konstantinových lázní. Ale když se sejde více žen, ráda pro ně tvořím i kurzy otevřené a přímo na míru. Na svých webových stránkách, nebo facebooku vypisuji vždy akce předem. Mohou ženy přijít ke mně i individuálně.

Denisa Linhartová
 
Od roku 1999 je průvodkyní osobního rozvoje, terapie tancem, terapie přírodou a roční školy „Léčivá síla ženy“. Poskytuje také individuální konzultace, ve kterých se zaměřuje na nalezení podstaty problému, nalezení skrytého potenciálu a jeho využití a neopakování chyb z minulosti. Je zakladatelkou projektu Relaxačních her pro děti Pretia kids.
 
www.denisalinhartova.cz

denisa@pretia.cz
+420 603 171 612