Emirates otevřela v Dubaji nový „City Check-In and Travel Store“ s prvním robotickým asistentem pro odbavení na světě

Emirates otevřela v Dubaji nový „City Check-In and Travel Store“ s prvním robotickým asistentem pro odbavení na světě

2. 5. 2023 Vyp Od norbert007

Dubaj, SAE, 2. května 2023 – Společnost Emirates otevřela v centru rušné dubajské finanční čtvrti zcela nový obchod City Check-In and Travel Store s inovativní možností služby check-in, a to za pomoci prvního robotického asistenta pro odbavení na světě. Nový obchod umožňuje zákazníkům pohodlně rezervovat cestu, odbavit se k letu, nakoupit si cestovní potřeby a celkově ušetřit čas na letišti. Moderní zařízení nacházející se v prestižní budově ICD Brookfield Place v Mezinárodním finančním centru Dubaje (DIFC) je oficiálně otevřeno od 27. dubna.

Emirates neustále investuje do zlepšování zákaznického komfortu, což potvrzuje i nový obchod City Check-in and Travel Store s vynikající polohu pro zaneprázdněné profesionály ve finančním centru Dubaje. Zákazníci si zde mohou odložit zavazadla již den předem a až 4 hodiny před odletem, a to kdykoli od 8:00 do 22:00 hodin. Svou cestu tak mohou začít s bezproblémovým servisem prostřednictvím samoobslužných odbavovacích kiosků na vyhrazených přepážkách s agenty společnosti Emirates nebo s pomocí vůbec prvního robotického asistenta Sara pro odbavení na světě.

Sara je inovativní přenosný robotický odbavovací systém, který dokáže porovnat obličeje s naskenovanými pasy, odbavit cestující a navést je do prostoru pro odbavení zavazadel. City Check-in and Travel Store s poutavou 2,5metrovou obrazovkou LCD zobrazující nejnovější obsah destinací společnosti Emirates a dalšími obrazovkami s interaktivní dotykovou mapu je stylový a prostorný moderní prostor. Nabízí možnost rezervace letenek, odevzdání zavazadel a odbavení, dále placené parkování s obsluhou nebo i samoparkování. Všechny tyto služby zajišťují cestujícím společnosti Emirates ještě vyšší úroveň bezproblémového odbavení. Návštěvníci zde mohou rovněž získat odborné rady a nabídky nejoblíbenějších destinací a specializovaní cestovní poradci jim pomohou s nákupem letenek na budoucí cesty, správou stávajících rezervací, pořízením upgradů, výběrem preferovaných míst k sezení a v případě potřeby i se zajištěním dalších zavazadel.

Cestující aerolinky Emirates s platnou palubní vstupenkou, kteří chtějí objevovat okolí nebo strávit čas odpočinkem před odletem, mají bezplatný přístup do vybraných volnočasových zařízení ve světoznámém centru ICD Brookfield Place a exkluzivní slevy a speciální nabídky v řadě restaurací, posiloven a luxusních obchodů – včetně Josette, 1Rebel, Lulu and the Beanstalk a Embody Fitness. V okolí DIFC mohou návštěvníci využívat rozmanité služby, nákupy, prvotřídní kuchyni a umělecké galerie, včetně rozsáhlé promenády na Gate Avenue v DIFC. S blížícím se časem odletu se mohou cestující přesunout přímo na letiště taxíkem, s řidičem Emirates nebo se vydat krátkou desetiminutovou procházkou ke stanici metra Financial Centre, která plynule navazuje na stanici metra Terminál 3 letiště.

Adel al Redha, provozní ředitel společnosti Emirates, poznamenal: „Emirates City Check In je nejnovějším přírůstkem do naší nabídky služeb, který dokazuje naše odhodlání poskytovat zákazníkům celou řadu možností odbavení. Náš nový obchod je prvním mimořádně pohodlným odbavovacím místem pro odevzdání zavazadel, které se nachází v oblasti DIFC. Lidé se tak mohou vyhnout rušnému letišti a minimalizovat čekání ve frontách. Jsme rádi, že můžeme na tomto projektu spolupracovat se společností ICD Brookfield, a těšíme se, že v budoucnu budeme našim zákazníkům poskytovat další technologická řešení.“

„Jsme opravdu nadšeni, že můžeme v ICD Brookfield Place přivítat obchod City Check-in a Travel Store od společnosti Emirates, který posiluje naši pozici atraktivní destinace pro pracovníky, návštěvníky a rovněž samotné obyvatele města. Novinka přinese do obchodní čtvrti více pohodlí díky možnosti jednoduchého odbavení v centru města. Cestující Emirates tak budou mít více času na své každodenní aktivity, včetně produktivního času stráveného v práci či na další možnosti, které nabízí luxusní život v Dubaji,“ říká Rob Devereux, generální ředitel společnosti ICD Brookfield.

O ICD Brookfield Place

ICD Brookfield Place se nachází v centru města v ulici Al Mustaqbal Street a díky svému výraznému hranolovému designu ho rozpozná každý. Tato budova patří k pulzujícímu centru obchodu a volného času v Dubaji a zákazníci Emirates zde mohou navštívit vše od vynikajících restaurací, fitness center, uměleckých galerií, kosmetických a kadeřnických salónů po relaxační prostory pětipatrové klimatizované letní zahrady. ICD Brookfield nabízí 900 tisíc čtverečních stop kancelářských a obchodních prostor a rozkládá se na 53 podlažích, které navrhli světoznámí architekti Foster + Partners. Tyto prostory byly na mezinárodní soutěži International Property Awards oceněny jako „World’s Best Architecture“. Budova ICD Brookfield Place je také známá jako jedna z nejudržitelnějších budov v Dubaji s certifikátem LEED Platinum a závazkem dosáhnout do roku 2030 nulové emise uhlíku.

O Mezinárodním finančním centru Dubaj (DIFC)

Dubajské mezinárodní finanční centrum (DIFC) je předním světovým finančním a inovačním centrem v regionu Blízkého východu, Afriky a jižní Asie (MEASA), které hraje klíčovou roli ve vedení a utváření budoucnosti finančního segmentu prostřednictvím inovací, udržitelnosti a inkluzivity. Gate Avenue nabízí inovativní maloobchodní a módní zážitek v blízkosti Emirates City Check In and Travel Store a rozprostírá se od budovy The Gate až k Central Park Towers. Tato lokalita nabízí prostory, které celoročně propojují komunitu centra, včetně venkovní promenády, více než 370 maloobchodních možností, včetně stravování, módy, globálních značek, regionálních návrhářů a konceptů životního stylu.

Odbavení Emirates Home Check-In

Společnost Emirates nabízí v Dubaji a Šardžá také službu Home Check-In, kterou zajištuje společnost DUBZ. Agenti DUBZ dokončí proces odbavení u zákazníka doma, v hotelu nebo v kanceláři a odnesou zavazadla k letu, zatímco zákazníci později pohodlně projdou letištěm. Službu si lze rezervovat a zaplatit nejméně 24 hodin před odletem a cestující mohou přistoupit k odbavení na letišti až šest hodin před odletem. Pro cestující First Class je služba Home Check-In zdarma.