4 tipy, kam na výlet s dětmi v Praze

4 tipy, kam na výlet s dětmi v Praze

12. 12. 2022 Vyp Od Jakub Šach

Výlety v Praze patří mezi ty nejoblíbenější. Tolik skvělých míst v jednom městě! Skoro na každém kroku najdete něco zajímavého. Výstavy, centra, přednášky, památky, … vše, na co si vzpomenete. My pro vás připravili 4 tipy.

Pokud trávíte dovolenou poblíž Prahy, budou se vám hodit naše tipy na výlety. V Praze si vybere každý to své, záleží na jeho preferencích – sportovní centrum, výstava, cyklistická trasa, historická památky a tak dále. Pokud máte v plánu se poblíž hlavního města ubytovat, rezervujte si chatu nebo chalupu okolo Prahy. Ráno strávíte v úžasné chatě a odpoledne v Praze. Pro děti doporučujeme výlet lodí nebo vlakem.

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK

Přírodní krásy najdete v botanické zahradě v centru Prahy. Na rozloze 3,5 ha si můžete prohlédnout dvě expozice – vnitřní skleníkovou a venkovní. Do vnitřní expozice se dostanete pouze se vstupenkou. Za rodinné vstupné zaplatíte 130 Kč. Venkovní expozice obsahuje 3000 unikátních rostlin z různých světadílů. Do zahrady se začaly dostávat již v roce 1904. 

Rozhledna Doubravka

Méně známá je rozhledna na Černém mostě. Proto se k ní určitě vydejte. Nic pro akrofobiky! Měří 20 metrů, které zdoláte přesně po 98 schodech. Z vrcholu budete mít skvělý výhled na okolí. Velmi pěkný je design celé rozhledny, Doubravka má totiž tři nohy.

Zookoutek Malá Chuchle

Chuchli by určitě měli navštívit ti, kteří milují zvířata. Pokud nemáte čas na Zoo v Tróji, užijete si pražský zookoutek. Jaká zvířata zde můžete najít? Prase divoké, psíka mývalovitého, nutrii říční, norka amerického, lišku obecnou, rysa ostrovida či jelena evropského. Domov zde nachází i opuštěná mláďata a poraněná zvířata.

Bobová dráha Prosek

Trochu toho adrenalinu najdete v městské části Prosek. Rodiny s dětmi si oblíbí místní bobovou dráhu, která měří skoro 800 metrů. Během jízdy vyzkoušíte 9 různých zatáček – například 2 z nich mají celých 360°. Bobovat můžete po celý rok. V zimě si přibalte rukavice a šálu.