Zájem o veletrh FOR PETS dokazuje, že jsme národem pejskařů a kočkomilů

Zájem o veletrh FOR PETS dokazuje, že jsme národem pejskařů a kočkomilů

10. 4. 2023 Vyp Od norbert007

Už tento týden vypukne na výstavišti v pražských Letňanech velké setkání milovníků domácích i exotických zvířat. Již 13.ročník veletrhu FOR PETS nabídne 13.–16. dubna 2023 extrémně široký sortiment pro uspokojení všech potřeb zvířecích parťáků. Doprovodný program nabídne módní psí přehlídku, králíky v roli atletů, výstavy vzácných druhů zakrslých králíčků i morčátka přímo od chovatelů. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi.

Degustační psí menu v pojízdné psí restauraci, ale také uvolňující masáže pro psy, focení v psím ateliéru, nejnovější hlavolamy, interaktivní hračky, speciální krmiva včetně těch pro psí alergiky, špičkové psí postroje, ručně vyráběné obojky, ale také v rámci celosvětového měřítka nabídku nejbezpečnějších psích klecí do osobních aut, které mají certifikát crash testu. To je jen malý výčet z pestré nabídky, kterou přináší jarní veletrh FOR PETS.  „Nabídka vystavovatelů na FOR PETS je tak obrovská, že člověk skoro lituje, že není psem. Přiznám se, že svému psovi někdy dopřávám víc, než sobě. Na veletrh se těším, baví mě pořizovat svému chlupatému mazlovi to nejlepší, co je na trhu,” říká Honza Král, pravidelný účastník veletrhu FOR PETS. Touhu majitelů domácích zvířat dopřávat svým čtyřnohým mazlíčkům podobně vysoký životní standard, jako chceme pro své blízké či pro sebe, firmy zabývající se chovatelskými potřebami znají. Mnozí z nich jsou sami takovými majiteli psů a koček.

Letos bude na FOR PETS k vidění také módní psí přehlídka. Velcí i menší psí modelové předvedou regenerační pláštěnky, overaly a trička finské značky. Tyto psí oblečky jsou vhodné pro psy v zátěži, i pro pejsky s potížemi s pohybovým aparátem. Dále uvidíte na přehlídkovém mole postroje od české značky a to krátké ergonomické postroje padnoucí naprosté většině chlupáčů. Tvar Y kolem krku je ideálním pro rozložení váhy v tahu a minimálně omezuje pohyb a dech psa. A v neposlední řadě této show psí fešáci předvedou ručně vyráběné obojky a vodítka další české značky. V designu obojku a vodítka existují také náramky pro psí páníčky. Tedy majitelé psů se mohou dokonale sladit se svými čtyřnohými přáteli.

Veletrh FOR PETS, pořádaný společností ABF, je jediný odborný veletrh v Čechách zaměřený na chov domácích zvířat. Orientuje se na veškerá domácí zvířata, tedy na psy, kočky, exotické ptactvo, terarijní zvířata, drobné savce, hlodavce i akvaristiku.  „Vystavovatelé návštěvníkům nabídnou novinky v oblasti kvalitních krmiv, veterinárních přípravků, kosmetických procedur a chovatelských potřeb. V rámci doprovodného programu bude fungovat odborné poradenství a nebude chybět prezentace veterinárních institucí, chovatelských svazů, klubů a stanic,“ říká Hana Kovářová, manažerka veletrhu.

Mimořádně atraktivní a akční bude i doprovodný program. Ten je maximálně vhodný pro všechny věkové kategorie. Nadace na ochranu zvířat, která je spolupořadatelem veletrhu, si na přípravě doprovodného programu dává vždy záležet. „Návštěvníci veletrhu uvidí ukázky práce profesních a zájmových organizací jako například záchranné služby veterinární Pet-Medic Praha, akční ukázky výcviku a práce asistenčních, vodicích a signálních psů, záchranářských psů nebo ukázky práce a výcviku psů Celní správy ČR. Na programu budou také ukázky sportovních, zájmových a volnočasových aktivit se psy – dogdancing, dogfitness, dogfrisbee CzechBlack, agility, hersenwerk, obedience, nosework a mnohé další. Po celé čtyři dny veletrhu budou moci návštěvníci sledovat také programové ukázky výcviku a sportovních disciplín s miniaturními koňmi American Miniature Horse připravené ve spolupráci s Asociací chovatelů miniaturních koní,” říká Eva Marlene Hodek, spolupořadatelka veletrhu a ředitelka Nadace na ochranu zvířat.

Návštěva Pestaurace Fitmin bude zážitkem nejen pro psy, ale i pro jejich páníčky, kteří chtějí čím dál častěji dopřát svým parťákům něco z našeho lidského standardu. V jídelním lístku si podle pachové stopy pes sám vybere, na co má chuť, krmivo dostane naservírované na stříbrném talíři, ozdobené zeleninou a bylinkami. V samotném menu nechybí holistické krmivo Fitmin Purity, při jehož výrobě bylo použito čerstvé maso ve vysoké kvalitě.

Veletrh FOR PETS plní ovšem i roli charitativní. Letos se zde už podvanácté bude konat Umisťovací výstava koček. V letech 2012 až 2022 bylo díky FOR PETS umístěno celkem 266 koček! Přesně tolik lidí si zde vybralo svoji lásku kočičí. Kdo tedy uvažuje o pořízení micky, ten si ji bude moci vybrat právě tady. „Navíc letos ti, kteří se rozhodnou na veletrhu poskytnout domov útulkové kočce, dostanou na cestu kvalitní stelivo od firmy Keramost a ochutnávkový balíček od značky MARP,” říká Kateřina Kašparová, organizátorka Umisťovací výstavy koček.

Vstupenky můžete zakoupit online na https://vstupenky-pva.cz/.

Děti do 140 cm mají vstup zdarma. Pejskové mohou také na veletrh zdarma, ale platný očkovací průkaz s sebou. V sobotu platí vstupenka z FOR PETS na souběžně probíhající jednodenní veletrh FOR MODEL & CREATIVE.

Více informací, včetně kompletního doprovodného programu, najdete na www.for-pets.cz