Streetwearové trendy na jaro 2022

Streetwearové trendy na jaro 2022

14. 2. 2022 Vyp Od norbert007

Kdybychom měli jedním slovem popsat nejžhavější trendy pro letošní jaro, nepochybně nejlepším shrnutím by byla… různorodost. Tentokrát totiž můžete počítat nejen se zaskakujícími návraty, které pravděpodobně nikdo neočekával, ale rovněž s absolutními novinkami, které jistě otřesou světem streetwearu.

O jakých trendech je řeč a kde hledat projekty, které se dokonale zapíšou mezi módní trendy nadcházející sezony? Odpovědi na tyto otázky najdete v následujícím článku, stvořeném spolu se streetwearovým expertem Sizeer.

Vzorné chování

Rádi vyčníváte z davu a nejraději byste celou svou garderobu zaplnili nabídkami zdobenými poutavými vzory? V tom případě pro Vás máme velmi dobré zprávy! Letošní jaro jsou jedním z nejvýraznějších streetwearových trendů různobarevné potisky, které dokážou i zdánlivě obyčejnému tričku dodat zcela nový look.

Na jaké vzory se na jarně 2022 oplácí vsadit? Nejslavnější projektanti módy, kteří bezpochyby mají vliv na to, co se na ulicích nosí, jsou v této otázce zajedno a v kolekcích prezentovaných během fashion weeks se objevily nejen klasické květované motivy spojované s jarem, ale rovněž mimo jiné puntíky v rozmanitých rozměrech. Letošní jaro se také oplácí investovat do triček, longsleevů a mikin s vodorovnými nebo svislými proužky, které nemusejí být zrovna v černobílé barvě (hitem bude tzv. color-blocking), a také do oblečení a doplňků ozdobených geometrickými vzory ve stylu 70. a 80. let či projektů s charakteristickým motivem tie-dye.

Při tvoření stylizace se vzorovými elementy se nebojte s sebou propojovat zdánlivě neslučitelné potisky, protože jarní verze streetstylu clash-print přímo miluje. 

Nová tvář dress code

Streetwear bez tepláků? To je spíše nemožné, proto také absolutně nemusíte rezignovat z pohodlí a svobody během teplejších dní. Jednak tentokrát teplákové soupravy (zejména ty dámské) stylizujeme na opravdu rozmanité způsoby. Ačkoliv outfit skládající se z tepláků, mikiny s kapucí oblékané přes hlavu nebo crewnecku střihu cropped a sneakerů (například Jordan Air 1) je rozhodně HOT, nic Vám nebrání v tom, abyste se ještě více odvázali.

Dámské teplákové kalhoty zkomponované s crop topem, sakem a robustními botami na platformě nebo botkami na podpatku? Pánská stylizace skládající se z oversize teplákové mikiny, bavlněných joggerů, barevné bomber bundy a kšiltovky, například od značky New Era? Jsme rozhodně pro!

Závratě barev

Černá, odstín kávy s mlékem a hořké čokolády? Tentokrát ne! I když jsou zmiňované barvy nadále módní, budou muset počítat s opravdu silnou konkurencí v podobě povzbuzujících energických barvách. Na jaře 2022 absolutní hitem bude:

  • výrazná fialová s modrým podtónem, jež americký Pantone Institute předvídající trendy dal název Very Peri
  • světlý máslový odstín žluté, který Vám dodá každého dne optimismus a jeho silný konkurent v podobě intenzivního odstínu, přivádějící na mysl narcisy a zlatice
  • blankyt a všechny variacie na jeho téma – hluboká a elegantní tmavě modrá, elektrizující indigo, safír a topaz
  • žvýkačková růžová
  • zelená v rozmanitých verzích – mimo jiné akvamarínová, odstín trávy a smaragdová, která je jednoznačně spojována s jarním obdobím a rozkvětem okolní přírody

Energetizující barvy mohou stanovit hlavní postavu ve Vašich streetwearových stylizacích (například v podobě šatů Nike Sport Icon Clash či tmavě modré pánské přechodné bundy Ellesse Mont 2) nebo plnit roli delikátního doplnění celku ve formě intenzivně žlutého batohu Herschel Western BCKPCK, bucket hat od Nike či Jordan Brand. 

Back to 2000

Na jaře také postřehneme návrat do módy z roku 2000, kdy kralovaly nejen džíny se sníženým pasem, do kterých už nyní můžete investovat, pokud je samozřejmě považujete za pohodlné, ale také kalhoty cargo ve volnějším střihu.

Nejmódnější jsou aktuálně kapsáče s početnými kapsami po stranách, které již nyní bleskurychle ovládly pouliční módu. Mohou mít jak rozšířené nohavice, tak i rovný střih, který navíc zdůrazní elastické lemy. Postačí, že ke kalhotám v hnědé, norkové nebo tmavě zelené barvě dodáte jednoduché bílé, šedé nebo černé tričko, oldschoolové sneakery ve stylu Nike AF1 nebo hořčicové outdoorové boty od Timberland a módní stylizace jako z počátků roku 2000, je připravena.

Potřebujete pomoct s kompletováním svých streetwearových stylizací? Navštivte jednu z kamenných prodejen Sizeer nebo náš internetový obchod Sizeer.cz a přesvědčte se na vlastní oči, proč v městské módě nemáme sobě rovných.