Dámská mikina – jakou barvu zvolit, aby se hodila pro každou příležitost?

Dámská mikina – jakou barvu zvolit, aby se hodila pro každou příležitost?

14. 4. 2022 Vyp Od norbert007

Mikiny – se zipem i přes hlavu, dlouhé i krátké. Dost možná tvoří většinu vašeho šatníku a vy je zkrátka milujete. Víte, jaké mikiny oblékat, aby se hodily ke všemu? Barvy i střihy hrají roli v tom, jak snadno je pak zkombinujete se zbytkem outfitu. Přečtěte si, jak mikiny nosit!

Ať to ladí!

Zatímco u mikiny se zářivým logem nebo vzorem musíme dát pozor na to, aby stylově i barevně padla ke zbytku outfitu, u jednobarevné mikiny si můžeme být jisti, že jejím výběrem nic nezkazíme. Už dávno totiž neplatí, že mikiny patří jen do posiloven nebo na gauč, stejně tak je přežitý fakt, že by snad jednobarevné kousky oblečení byly nudné. Správně sladěné jednoduché kousky totiž vytváří ty nejstylovější outfity. Třpytky ani flitry nás nemusí oslňovat na míle daleko, aby stál výsledný model za to. Staré známé „méně je více“ platí i v módě. A možná, že dvojnásobně. Proto se nebojte sáhnout po zdánlivě obyčejné mikině, kterou oceníte zejména tehdy, kdy prostě nevíte co na sebe.

Obyčejná mikina nikdy nevyjde z módy

Dost možná ráno stojíte u skříně, a rozmýšlíte, jaký outfit oblečete do školy, do práce nebo na víkendový výlet. Přitom stačí tak málo – úzké džíny, tenisky nebo vyšší obuv a k tomu jednoduše stylová mikina. Zatímco černá, bílá nebo šedá bude pasovat pod jakkoliv barevnou bundu nebo k jakýmkoliv botkám, barevné mikiny zase prozáří váš outfit a dodají mu nádech jara. Ne nadarmo jsou mikiny oblíbeným kouskem napříč generacím, a to dokonce téměř celosvětově. Jen těžko bychom tak narazili na někoho, kdo ve skříni žádnou mikinu nemá. Pokud se chcete i vy porozhlédnout po nějakém novém, snadno kombinovatelném kousku, mrkněte třeba na Bolf.cz, kde naleznete nepřeberné množství mikin i tepláků.

Střih hraje prim

Mikiny dnes seženete v mnoha různých střizích, což z nich činí praktický a variabilní kousek, který ve vaší skříni nesmí chybět. Pokud máte ve skříni jednu oversize mikinu přes hlavu a další na zip, máte vyhráno. Zatímco volnou mikinu s kapucí snadno zkombinujete i s tylovou sukní a keckami a stylově bude vypadat i pod koženou bundou, mikina na zip bude skvělá na sport nebo dlouhé procházky, kdy oceníte možnost rozepnutí. Prodloužené mikiny se zase nechají nosit jako šaty – v létě klidně jen se žabkami, v zimě s tmavými silonkami a chelsea botkami. Materiál, ze kterých jsou mikiny vyráběny, je navíc obvykle měkký, pohodlný a poddajný. Snadno tak cíp volnější mikiny zastrčíte za úzké kalhoty a vytvoříte tím pohodový a stylový look. Mikiny dokáží zahřát nebo dopřát dostatek komfortu, a to ať už doma, nebo na cestách. Nebojte se tak po nich sáhnout kdykoliv je to jen trochu možné – dnešní doba navíc dovoluje mikinu vytáhnout téměř kamkoliv. Pokud tak zrovna nemáte cestu do divadla nebo na ples, mikina bude určitě skvělým kouskem, pomocí kterého vykouzlíte outfit plný stylu a pohody.