Letní tip na restauraci v centru Prahy

Letní tip na restauraci v centru Prahy

18. 7. 2023 Vyp Od norbert007

Ulice Prahy sálají horko a každý koutek stínu je oázou. Na druhou stranu, letní centrum historického města je natolik opojné, že láká k návštěvě. Barvy fasád jsou jasnější než kdykoliv dříve a modrá obloha dává všem sto věžím Prahy ten nejúchvatnější odlesk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobrým tipem, kam zajít ve slunných měsících v samotném centru Prahy na dobrý brunch, oběd či večeři je jednoznačně restaurace Deer v Michalské ulici jen pár kroků od Staroměstského náměstí. Hned při vstupu každého ohromí dřevěný masitý interiér, který vzápětí vystřídá vzdušné atrium s tím nejkrásnějším stropem v podobě nebe. Když oči ustanou na menu, ať už v brunchové nabídce nebo večerní, vždy jsou pokrmy opravdu nápadité a různorodé. Ovšem lehké obědy v podobě salátů stojí v letních měsících za pozornost. Tolik skvělých salátů na jednom menu. Nesmí chybět oblíbený Mini caprese s malými čerstvými rajčátky a italskou mini mozzarellou či světový bestseller Caesar salát s velkými hoblinami parmezánu. Listové saláty jsou hned dva, jeden se podává s marinovanou chobotnicí a druhý s roastbeefem z hovězí svíčkové ovoněné lanýži.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Nejoblíbenějším je bezpochyby Salát s tataki ze žlutoploutvého tuňáka a sám se nedivím. Osobně ho mám také rád. Prezentace na talíři je jak umělecké dílo a jakmile dojde k ochutnání, zázrak se začne odehrávat přímo na talíři. Struktura, křupavost, prolínání kyselého, sladkého a hořkého. Vše v doprovodu toho nejčerstvějšího tuňáka. Pokud chcete něco letního a zajímavého, je tento salát jasnou volbou,“ říká šéfkuchař Lubomír Dolejš.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Restaurace Deer je báječným obědovým tipem na letní sezónu v centru historické Prahy.

Restaurace Deer, Michalská 19, Praha 1

https://deerprague.com