Cenově nejdostupnější bistro na Staroměstském náměstí

Cenově nejdostupnější bistro na Staroměstském náměstí

13. 8. 2024 Vyp Od norbert007

Bistro U Prince se svým nenápadným oknem naproti Orloji oplývá bohatou historií. V 15. a 16. století zde byla lékárna, podobně jako na sousedním Malém náměstí, které bylo ve středověku zasvěceno lékárenství. V polovině 19. století bylo v přízemí domu U Prince knihkupectví a ve 20. století se započala tradice domu jako sídla pohostinství a restaurace. Právě v tu dobu vzniklo ono magické okénko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Od samého počátku se zde podávalo to nejlevnější pivo a párky, které samotné centrum Prahy nabízelo. Roky plynuly a nic se nezměnilo. Historickou budovu se svou zrekonstruovanou barokní fasádou z konce 1. poloviny 18. století se sochou sv. Floriána vlastní po generace rodinná společnost Bauer Hotel Group. Právě ta se stará o funkční stránku v horeca segmentu, avšak se svědomitým přístupem k historii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Právě kvůli tomu zanechali Bistro U Prince ve stejném duchu. Stále zde koupíte to nejlevnější pivo, které Staroměstské náměstí nabízí. Kromě toho nechybí nejlevnější párek v rohlíku nebo novodobější burger. Sice vše tzv. na stojáka, ale o kvalitě a chutích nelze pochybovat. Navíc okénko je otevřené ve všední dny od 11:00 do 2:00 a o víkendu od 10:00 do 2:00, tedy příležitost se stavit téměř kdykoliv během dne. Zastavte se ochutnat za příznivé ceny v samotném centru kousek historie.

www.bistrouprince.com