Kdo opravdu vládne v kuchyni restaurace PRU58

Kdo opravdu vládne v kuchyni restaurace PRU58

12. 8. 2024 Vyp Od norbert007

Restaurace PRU58 je mistrovským dílem Štěpána Návrata. Otevřel tuto nejrozkvetlejší fusion asijskou restauraci během Covidu. Podniky se zavíraly a on otevřel. Byl to prozřetelně dobrý tah, jelikož se podnik těší velké oblibě. Po boku mu stojí šéfkuchař Greg Haynes, se kterým vytváří každý týden zajímavé lunch menu ve formě degustační, street food, sushi, vegetariánské nebo flexitariánské. Večerní menu se mění dle sezónních surovin a hosté mohou zvolit mimo jiné ochutnávkové menu o šesti, sedmi nebo osmi chodech. Kdo ale opravdu vládne v kuchyni?

Zajímavostí je, že tým restaurace je drtivě ženského pohlaví. Lucky pracuje se Štěpánem opravdu dlouho společně se svou dcerou Mali. Obě vnáší do chodu restaurace svůj autentický asijský směr. Další neméně důležité ženy v kuchyni jsou Yaya a Passy. Za zmínku stojí sushi mistr Natálka. Její práce s rolkami bere dech. Štěpán s Gregem jsou trošku v menšině, ale skvěle jim to funguje. Každý má svůj pohled na kuchařský um, postupy, vizuální stránku. Když to společně spojí a vypíchnou to nejlepší, co každý dokáže, rázem vznikají autentické asijské pokrmy z maximálně českých surovin.

Žádná jiná restaurace nedisponuje tímto kosmopolitním a nápaditým uskupením, který už roky stojí po boku Štěpána Návrata. Týmová práce se promítá do každého pokrmu. Křepelka a Rendang s celerem, kokosem, kari a shiokoji mluví za vše. Nebo Kachna a Lokše, které doplňuje koji, švestky, okurka, spálený lilek, brusinky, dýně a oves. Kdo chce ochutnat mužský nadhled a ženskou pracovitost musí navštívit restauraci PRU58 v pražských Holešovicích.

Více na: https://pru58.cz/obed/