Na muflona do restaurace Deer

Na muflona do restaurace Deer

14. 2. 2023 Vyp Od norbert007

S příchodem jara mění restaurace Deer v Michalské ulici své menu a objevují se na něm neskutečné pokrmy a kombinace. Šéfkuchař Lubomír Dolejš je nápaditý, profesionální a s nadhledem. Své vlastnosti opírá do každého pokrmu.

Předkrmy nově doplňuje Králičí rillettes s marinovaným kachním prsem s karotkovým pyré, hořčicovým semínkem a baby kukuřicí. Pokud host tápe, jaký předkrm zvolí, jistě ocení novinku v podobě Variace předkrmů. Jedná se o degustační porci hovězího tartaru, králičích rillettes a pěny z kozího sýra. V salátech nechybí staronové Caprese nebo Ceasar salát. Ovšem absolutní novinkou je Listový salát s marinovanou chobotnicí nebo Listový salát s roastbeefem z hovězí svíčkové ovoněné lanýži. Polévkovým nováčkem je báječná Krémová lososová polévka. Hlavní chody zdobí Talíř z mořských plodů, kde figuruje losos, pražma, chapadlo z kalamár, slávky, grenaile, zelenina, buerre blanc omáčka a mini rajčátka.

Naprostá chuťová přehlídka mořských delikates. V restauraci Deer lze nalézt ryby, hovězí, kachny, kuřata ale také vepřové. Právě nová Líčka Iberiko jsou fantazie. Jsou připravovaná na červeném víně se špenátovým pyré a kořenovou zeleninou. Absolutním hitem budou bezpochyby Medailonky z muflona, které se podávají s mixovaným celerem, mladou karotkou a černým kořenem. „Muflona jsem dlouho piloval, tak abych svým hostům předvedl nezapomenutelný chuťový zážitek a povedlo se. Troufám si říci, že lepšího muflona u nás neochutnáte,“ dodává šéfkuchař Lubomír Dolejš.

Ať už na muflona, na vepřová líčka nebo na talíř z mořských plodů, restaurace Deer je sázkou na jistotu výtečného gastronomického zážitku.

Restaurace Deer, Michalská 19, Praha 1

https://deerprague.com