Letní sezóna Emirates 2024: Praha je mezi top 5 destinacemi korejských turistů

Letní sezóna Emirates 2024: Praha je mezi top 5 destinacemi korejských turistů

12. 8. 2024 Vyp Od norbert007

Soul, 9. srpna 2024Na vrcholu letní dovolenkové sezóny zveřejnila Emirates, největší mezinárodní letecká společnost na světě, pět nejoblíbenějších letních destinací, které letos kralují u korejských cestovatelů. Vedle metropolí, jako je Curych, Barcelona, Řím či Benátky se díky své architektuře, překrásným scenériím a proslulé fotogeničnosti zařadila i Praha.

Emirates přepravila v loňském roce na trase mezi Inčchonem, Dubají a dalšími destinacemi přes 35 000 korejských cestujících. Mezi Inčchonem a Dubají společnost provozuje deset letů týdně.

Korejští cestovatelé jsou jednou z nejsilnějších skupin, která Českou republiku navštěvuje. Silnému nárůstu návštěvnosti Prahy přispělo nejen oživení turistického ruchu po covidové pauze, ale také chuť Korejců cestovat do svých oblíbených destinací. Praha je pro ně současně místem, které nabízí plejádu architektonických a historických památek či gastronomických zážitků, ale i místní aktivity přizpůsobené jejich potřebám. Navíc město nabízí atraktivní evropskou dovolenou v relativně dostupné cenové relaci.

Mezi Dubají a Prahou Emirates provozuje denní linku s letounem Boeing 777 a ve spolupráci s flydubai nabízí další spojení.

Další klíčové destinace korejských turistů:

  • Curych, oblíbený mezi korejskými turisty pro svou jedinečnou směsicí šarmu velkoměsta i krásné přírody kolem. Korejští cestující často navštěvují Staré město, podnikají plavby po Curyšském jezeře nebo nákupy na Bahnhofstrasse, jedné z nejexkluzivnějších nákupních ulic na světě. Velkým lákadlem jsou pro návštěvníky i vysokohorské aktivity, zejména na Titlis a Jungfraujoch.

Mezi Dubají a Curychem, provozuje Emirates lety dvakrát denně, přičemž využívá kombinaci letadel A380 a Boeing 777.

  • Barcelona představuje kombinaci plážové turistiky gastronomie i bohatého nočního života. Pláž Barceloneta je ideálním místem pro odpočinek, ale díky svým vlnám nadchne i surfaře. Noční život města pulzuje v Chiringuitos, kde vždy hraje živá hudba a panuje slavnostní atmosféra. K oblíbeným místům korejských turistů patří náměstí Plaça de Catalunya, historické náměstí, které spojuje gotickou čtvrť s moderní čtvrtí Eixample.

Emirates provozuje mezi Dubají a Barcelonou lety dvakrát denně, opět za využití kombinace letadel A380 a Boeing 777.

  • Řím je i v létě destinací překypující možnostmi. Korejští cestovatelé nejvíce obdivují ikonické památky, jako jsou Koloseum či Forum Romanum, nebo se vydávají na procházky podél řeky Tibery. Nezapomínají však ani na odpočinek na plážích a návštěvy městských kaváren.

Emirates provozuje dvakrát denně lety A380 mezi Dubají a Římem a ve spolupráci se                     společností Trenitalia nabízí cestujícím vlakové spojení na/ze železniční stanice Roma Termini (XRJ).

  • Benátky, „plovoucí město“, kam korejští turisté směřují zejména za historií, galeriemi a architekturou. Kromě návštěvy baziliky San Marco, Dóžecího paláce či mostu Rialto jsou častými pasažéry ikonických gondol a návštěvníky místních muzeí a galerií.

Emirates provozuje denně linku Boeing 777 mezi Dubají a Benátkami a ve spolupráci se společností Trenitalia nabízí cestujícím vlakové spojení do/z nádraží Venezia S. Lucia (XVQ).