Tělová mlha jako každodenní pomocník pro osvěžení

Tělová mlha jako každodenní pomocník pro osvěžení

14. 2. 2023 Vyp Od norbert007

Způsobů, jak se během dne osvěžit, existuje hned několik. Někteří lidé sahají po skleničce vody, jiní sahají po pleťové vodě ve spreji. Co ale takhle vyzkoušet tělovou mlhu? Že jste o ní nikdy neslyšeli? Dnes vám prozradíme, o co se jedná a proč byste si ji měli pořídit.

Co je to tělová mlha?

Málokdo tuší, že tělová mlha spadá spíše mezi vůně. Většina lidí si totiž pod pojmem tělový sprej představí spíše něco na způsob klasických květinových vod. Tělové mlhy jsou však de facto lehčí a méně koncentrovanou parfémovou vodou. Pokud použijete tělový sprej, jeho vůni budete cítit přibližně 4 hodiny.

Krom vůně vám tělová mlha přinese notnou dávku hydratace. Díky rozprašovači navíc poskytuje příjemné osvěžení. Nezáleží na tom, zda ji aplikujete do vlasů, na tvář, nebo na tělo. Tělovou mlhou můžete být obklopeni prakticky po celý den.

Jak používat tělovou mlhu?

Tělové mlhy se používají podobně jako parfém či parfémová voda. Pro maximální užitek a efekt je nanášejte primárně na pokožku. Tělový sprej můžete například zahrnout do své ranní rutiny, kdy po něm sáhnete po ranní sprše.

Pokud chcete, aby tělová mlha na pokožce vydržela co nejdéle, zkuste před její aplikací použít nejprve vonné tělové máslo nebo mléko. Hydratační vlastnosti tělového másla či mléka pomáhají uzamknout vůni ve vaší pokožce.

Proč používat tělovou mlhu?

Výhod, které vyplývají z používání tělové mlhy, je hned několik. Hned na začátku vás jistě zaujme možnost vrstvení vůní. Pokud nevíte, o co se jedná, pak si představte, že můžete jednotlivé vonné kosmetické produkty ve stejných nebo doplňujících se vůních vrstvit na sebe. Cílem tohoto vrstvení je pak zintenzivnění vůně.

Další velkou výhodou je fakt, že tělové spreje spadají spíše do levnější kategorie produktů. Nemusíte si tak pořizovat několik parfémů, ale stačí vám pouze jeden. A současně lze zainvestovat do několika tělových mlh, které můžete různě střídat. Některé značky dokonce vyrábějí tělové mlhy s vůní oblíbených parfémů.