Michal Říha- O ledvinách

Michal Říha- O ledvinách

10. 3. 2023 Vyp Od norbert007

Postupem času se spolu budeme setkávat na tématy zdraví a přírodní léčba běžných obtíží, případně jak nám mohou bylinky a dodržování zdravého životního stylu pomoci v ke zlepšení života. Vzhledem k tomu, že člověk je součástí přírody je nutné v našich životech sledovat i přírodní fáze a pracovat s tak zvanými orgánovými hodinami.

V kostce uvedu , že každé roční období aktivuje, zatěžuje určitý vnitřní orgán , totéž platí o denním i nočním cyklu.

Ledviny a Zima. Zima je období, kdy je nutno více pečovat o své ledviny, a jak Vám ve stručném textu nastíním. Ledviny jsou párový orgán, zodpovědný za detoxikaci těla, odstraňují odpadní látky, regulují objem vody v těle, drží rovnováhu kyselých a zásaditých látek v krvi, kontrolují množství minerálů v krvi. Chronická únava, cukrovka, vyčerpání těla rovněž i štítné žlázy a nadledvinek jsou často spojovány s nedostatkem energie ledvin, jejich špatnou funkcí.

Na duchovně-duševní úrovni zodpovídají za energetickou rovnováhu. Jaký vztah máme sami k sobě, se přímo odráží na jejich funkci. Pokud nemáme rádi sebe a například se vyčerpáváme se snahou zavděčit se druhým , nás dostává emočně do ještě většího emocionálního výdeje, čímž se vyčerpáme fyzicky i psychicky. Hodně se sekávám s lidmi pracujícími v pomáhajících profesích, kteří vyčerpají a to více než Ti kteří pracují manuelně.

Při masážích klientů, a to jak zad, tak reflexní terapii všem ukazuji i to, jak na tom jejich ledviny jsou.

Výchozím stavem pro zlepšení je Lidské teplo, to ledvinám pomáhá. Vztahové problémy, konflikty z blízkými , či na pracovišti ledviny notně vyčerpá, tedy je třeba kultivovat vřelé vztahy !

Na pomoc nám mohou přispěchat bylinky, ze kterých na prvním místě uvedu Celík – Zlatobýl obecný, ( Solitago virgaurea) ten, představím jako pomocníka a dar Přírody. Sám jej trhám ve VVP Boletice, či NP Šumava. Bylinku použijme k harmonizaci a opečování ledvin a močopohlavní soustavy. Zde jistě i latinsky název Virga Urea poslouží jako vodítko. Zadržování vody v těle se efektivně řeší díky této bylině, rovněž ji můžeme použít ve formě obkladů při špatně se hojících poraněních kůže případně na ekzémy. V letošní sezoně pro Vás mám připravenu tinkturu, která efektivně řeší to, co jsem naznačil, tedy : působí dezinfekčně v oblasti močových cest, při potížích ledvin, rozpouští kaménky, působí proti zavodnění organismu. Užívá se ve formě kapek 10- 20 kapek 3 x denně dle obtíží.

Pokud vás článek zaujal a chcete více informací, neváhejte navštívit tyto webové stránky: http://ipeca.cz/