Průvodce nejlepšími rodinnými kempy, kde s dětmi zažijete nezapomenutelné prázdniny

Průvodce nejlepšími rodinnými kempy, kde s dětmi zažijete nezapomenutelné prázdniny

14. 8. 2024 Vyp Od norbert007

Léto je v plném proudu, a právě to je nejlepší čas strávit drahocenné chvíle se svou rodinou. Ideální dovolená nemusí zruinovat váš rodinný rozpočet a ani nevyžaduje dlouhé cestování – kempy po celé republice nabízejí skvělé možnosti, jak strávit originální a pestré prázdniny s potomky. Stačí si jen správně vybrat. Které kempy tedy rozhodně stojí za návštěvu?

Kemp Dolce (Královéhradecký kraj) nabízí návštěvníkům krásné přírodní prostředí a širokou škálu aktivit pro děti včetně dětských hřišť, animačních programů a možnosti koupání v přírodním rybníku. Pro rodiče je zde relaxační zóna a pestré sportovní vyžití, jako jsou tenisové kurty a půjčovna kol. Specifikem tohoto kempu je možnost rybolovu, což ocení nejen děti, ale i dospělí.

Camping Chvalšiny (Jihočeský kraj) je skvělým příkladem mladých, šmrncových a boutique kempů. Motto kempu zní: „Baví-li se děti, baví se i rodiče!“ V hlavní sezoně organizují každý den různé dětské aktivity, jako je krmení zvířátek v minizoo, táborový oheň, malování, pečení housek, noční strašidelný les, hra o přežití, soutěž v rybaření a spousta dalších her. Hledáte místo pro aktivní dovolenou? Kemp a koupaliště Pecka (Královéhradecký kraj) splňuje tento požadavek do puntíku – koupaliště s tobogány, sportovní aktivity a moderní vybavení. Nedaleko stojí i hrad Pecka, který nabízí zajímavé prohlídky i různé akce pro děti.

Camping Rožnov (Zlínský kraj) se nachází na úpatí hory Radhošť v překrásné přírodě CHKO Beskydy, unikátní je i přilehlé Valašské muzeum v přírodě, kde mohou návštěvníci zažít interaktivní výlety do historie. Jako u moře si pak budete připadat v kempu Vranovská pláž (Jihomoravský kraj), ne nadarmo se Vranovské přehradě přezdívá Moravský Jadran. Kromě úžasného koupání se můžete těšit na centrální táborová ohniště, zábavu si užijete i v místním lanovém centru a půjčit si můžete i šlapadla či elektrolodě.

Kemp Ostaš (Královéhradecký kraj) se nachází v chráněné krajinné oblasti Broumovsko v Polici nad Metují, nedaleko skalního města Adršpach. Tento kemp nabízí ubytování přímo v srdci pískovcových skal v nově zrekonstruovaných chatkách, které si okamžitě zamilujete.

Chcete jen to nejlepší? Vyzkoušejte na vlastní kůži, jak je na tom vítěz nejen loňské kategorie Nejlepší kemp pro rodiny s dětmi, ale také absolutní vítěz ankety Kemp roku 2023, která probíhá na platformě Dokempu.cz – kemp Sedmihorky. Nachází se v malebné krajině Českého ráje a je ideálním výchozím bodem pro rodinné výlety a turistiku. V okolí je spousta hradů a zámků, Hruboskalské skalní město i interaktivní naučná stezka zaměřená na ty nejmenší. V kempu nechybí velká dětská hřiště, herní koutek a možnost účasti na různých workshopech. Rodiče ocení krásné okolí, možnosti cykloturistiky a relaxaci v přírodě.

Manažer portálu Dokempu.cz Marek Jermář k tomu říká: „Poslední roky ukazují, že rodiny s dětmi nejvíce oceňují kempy, které nabízí čisté a bezpečné prostředí, širokou škálu aktivit a kvalitní zázemí. Děti milují animační programy a dětská hřiště, zatímco rodiče oceňují možnosti sportování a relaxace.“ Návštěvníci kempu mají často podobné požadavky na ubytování – čistota, přístup provozovatele a ceny jsou zřejmě nejčastější témata zmiňovaná v recenzích. Navíc stále roste zájem o alternativní ubytování, jako jsou chatky, mobilheimy nebo stálé karavany, stejně jako o netradiční možnosti, například teepee, které kempy úspěšně obsazují.

I letos můžete dát hlas svému oblíbenému kempu, a to až  do 31. srpna 2024 na Dokempu.cz, a získat atraktivní ceny včetně voucherů na pobyty od Dokempu.cz nebo pronájem obytného vozu od Campiri.