Prázdninový tip: Hvězdný šéfkuchař Jan Horák a další známá jména na Vavřincově Gastro létě v Aparthotelu Svatý Vavřinec

Prázdninový tip: Hvězdný šéfkuchař Jan Horák a další známá jména na Vavřincově Gastro létě v Aparthotelu Svatý Vavřinec

12. 8. 2024 Vyp Od norbert007

Jeden z našich nejzkušenějších šéfkuchařů Jan Horák z vyhlášeného pražského fine dining  Augustine Restaurantu v sobotu 24. srpna svým americkým menu zakončí 3. ročník Vavřincova Gastro léta. Oblíbený gastronomický street food festival v  Aparthotelu Svatý Vavřinec v Peci pod Sněžkou během prázdnin nabízí to nejlepší ze současnosti i budoucnosti české gastronomie. Bez čekání na rezervaci, bez dress codu, v příjemně neformálním prostředí a za dostupné ceny.

Jsme nadšení, že můžeme poprvé spolupracovat na Gastro létě ve Svatém Vavřinci. Připravíme pro vás autentické americké menu z čerstvých, kvalitních surovin, jako je hovězí maso z prémiových amerických chovů, a originálních chutí, abychom vám přinesli ten nejlepší gastronomický zážitek,“ zve Jan Horák, který většinu svého profesního života strávil v zahraničí, kde vařil v luxusních hotelech a michelinských restauracích. Od raného mládí se tak učil od uznávaných světových šéfkuchařů. S mnohými z nich je dodnes v kontaktu a rád se jimi nechává inspirovat. V Peci jej doprovodí DJ Deff, který patří k nejznámějším DJ´s  v České republice. Letos je totiž úkolem šéfkuchařů na Gastro létě sladit menu s hudbou.  

Na Gastro létě v  Aparthotelu Svatý Vavřinec  samozřejmě nemůže chybět šéfkuchař zdejší restaurace Vavřinec Petr Macků. V sobotu 17. srpna s hudební podporou DJ At Worka rozbourá a na místě připraví velkou mořskou rybu.

Prázdninové středy na Gastro létě patří inspirativním food influencerům – účastníkům soutěže MasterChef Česko 2023, jejichž výkony v kuchyni sledovaly stovky tisíc lidí u televizních obrazovek. Ve středu 14. srpna je na programu česká klasika s Jakubem Menšíkem a o symbolické vyvrcholení se 21. srpna postará vítěz soutěže MasterChef Česko 2023 Honza Albrecht se svou narozeninovou párty.

Více informací na Vavřincovo Gastro léto | Svatý Vavřinec (svatyvavrinec.cz)

Aparthotel Svatý Vavřinec je v provozu od konce roku 2018. Čtyři dřevem obložené domy různých velikostí vyrostly na místě, kde v 80. letech stávala prodejna Sněžka. Přímo v Aparthotelu je k dispozici Krkonošský wellness a restaurace Vavřinec. Apartmány jsou zařízeny ve čtyřech různých stylech: Glamour, Skandinávie, Modern a Krkonoše. Zdejší prvotřídní služby a přívětivou atmosféru už otestovalo bezpočet hostů, kteří nešetřili pochvalnými recenzemi. Takže buďte bez obav, v Aparthotelu Svatý Vavřinec vás rozhodně nečekají nepříjemná překvapení, ale spousta momentů, které se stanou oblíbenou součástí vašeho vzpomínkového alba. Stačí si jen zarezervovat termín a vyrazit směr Pec pod Sněžkou!