7. ročník festivalu Academy Kroměříž 2024 začíná už příští týden. Přinese klasickou hudbu v tradičním i netradičním pojetí, mladé talenty i největší hvězdy světové hudební scény

7. ročník festivalu Academy Kroměříž 2024 začíná už příští týden. Přinese klasickou hudbu v tradičním i netradičním pojetí, mladé talenty i největší hvězdy světové hudební scény

12. 8. 2024 Vyp Od norbert007

Ve čtvrtek 15. srpna začíná sedmý ročník hudebního festivalu ACADEMY KROMĚŘÍŽ, který je součástí Letní hudební akademie Kroměříž. Představí pestrý program zahrnující koncerty, besedy a další hudební zážitky, které potěší milovníky klasické hudby.

Festival probíhá souběžně s letní akademií pro studenty konzervatoří a vysokých škol. Kroměříž se tak ve dnech 15.-23. srpna promění v centrum hudebního dění, kde se setkají významné osobnosti klasické hudby a talentovaní mladí hudebníci. „Můžeme se těšit třeba na Ivo Kahánka, Kateřinu Kněžíkovou nebo Adama Plachetku a samozřejmě na zakladatele akademie Tomáše Netopila,“ přiblížila výkonná ředitelka Jana Kubáčová.

K největším tahákům sedmého ročníku bezpochyby patří „Slavnostní koncert s Dvořákem a Smetanou“, který se odehraje 18. srpna ve Sněmovním sále Arcibiskupského zámku. Milovníci hudby se jistě nechají nalákat i na „Toulky barokní Evropou“ doprovázené ochutnávkou vína či na „ČaroTaj – Toulky moravským Slováckem“, které slibují netradiční fúzi moravského folklóru a klasické hudby.

Na dalších koncertech se představí letošní talentovaní účastníci hudební akademie. Vrcholem pak pro ně bude společný „Závěrečný koncert Academy Kroměříž 2024“ a vyhlášení a ocenění laureátů tohoto ročníku.

Kromě koncertů program doplňujeme i o mluvené slovo. Letos je to například přednáška o opeře Příběhy lišky Bystroušky nebo beseda na téma duševní hygieny studentů,“ přiblížila Jana Kubáčová širokou nabídku festivalu.

Více informací o programu a jednotlivých akcích je k dispozici na webu academykromeriz.com/festival/events/.