Česká Gospelka, tak je přezdívána naše nejznámější gospelová zpěvačka Leona Gyongyosi

Česká Gospelka, tak je přezdívána naše nejznámější gospelová zpěvačka Leona Gyongyosi

14. 11. 2023 Vyp Od norbert007

Sešli jsme se s Leonou při příležitosti příprav již 9-tého ročníku projektu Gospel Night, který se jako každý rok opět pořádá v Betlémské kapli. Vzhledem k publicitě a výjimečnosti tohoto projektu, který nejenže propojuje lidská srdce, ale také Českou republiku s U.S.A, jelikož jsou zde pravidelně hosté ze spojených států, jsme si dovolili s Leonou udělat i rozhovor.

Leonko, co je u tebe nového?

Nového je toho spousty, že ani nevím, kde začít. Stále jsem součástí hitrádiové rodiny ( Lea moderuje na Hitrádiu) a doufám, že si mě ještě nějaký čas nechají. Učím na Mezinárodní konzervatoři Praha, kde jsem dostala i příležitost od pana ředitele, JUDr. Emila Ščuky mít na starost i studentské Rádio IN a první romské rádio v ČR, Roma Rádio jako programová ředitelka, je to skvělá zkušenost a jsem vděčná za důvěru, kterou do mě pan ředitel vložil. Dále moderuji a koncertuji po celé ČR s gospelem a aby toho nebylo málo tak svůj hlas občas propůjčím v dabingu v rámci mluvené role nebo voiceoverů. Nově jsem se také stala součástí podcastu pro Charitu České Republiky, kde jsem si nedávno mohla zazpívat i  v nádherných prostorách chrámu Sv. Víta při předávání cen Charita Česká republika 2023.

Ty nesdílíš příliš své soukromí.Chráníš tím syna nebo sebe?

To máš pravdu. Poučila jsem se z některých situací a sdílím jen opravdu to, co chci, aby sdílené na sociálních sítích bylo. Nedělám to kvůli synovi, partnerovi nebo rodině ale tak všeobecně kvůli nám všem. Je nám takhle dobře. 😊

Jak jsme již avizovali, čeká Tě 17.12.  opět již po 9-té v Betlemské kapli tvůj velký gospelový koncert, který je rok od roku výjimečnější. Na co se můžou diváci těšit letos?

Je to tak, už 9 let je tento projekt na světě a jsem šťastná, že si našel své posluchače a je stále v tak nádherných prostorách jako je Betlémská kaple. Má to svoje kouzlo a je to taková moje srdcová záležitost mít pokaždé koncert tam. Na podiu se vystřídá přes 30 hudebních umělců, spousta sólistů, přátelé z USA, živá kapela apod. Myslím si, že si každý najde to své, co se mu na poslech líbí. Lístky jsou ještě k dostání zde.

Jaká jsi v soukromí, když zrovna nepracuješ?

Jsem úplně normální ženská z masa a kostí, která ve svém soukromí žije běžný, ale krásný život, který se snaží trávit se svou rodinou a přáteli. Zároveň jsem pro každou legraci a snažím se žít život s úsměvem ve tváři, neřešit co si kdo myslí a tak podobně, prostě a jednoduše užívat si každého dne.

Co tě čeká v nejbližší době ?

Začala moje zpívající, gospelová sezona, mám před sebou přes 35 koncertů do konce roku na které se opravdu moc těším, přijedou moji kamarádi z USA, budou Vánoce, které miluji už od útlého dětství. Od ledna budu také součástí nového projektu, o kterém zatím nemohu prozradit více a samozřejmě vysílání na Hitrádiu a spousta krásných , mluvených rolí atd. Jsem šťastná, že mohu dělat práci, která je i mým koníčkem.

Co bys popřála našim čtenářům?

Žijte život naplno a s radostí každý den, to nejvzácnější co máme je náš čas, tak je opravdu důležité, jak s ním, nakládáme.

Přeji všem nádherné prožití Vánoc a šťastný Nový Rok.

A pokud nebudete mít nic v plánu 17.12, tak přijdte do Betlémské kaple na Gospel Night a nechte se unášet na vlnách krásných melodií.

Jak zní moje motto: „Hudba uvolňuje ducha a okřídluje myšlenky“

S láskou Leona.