Chcete zabavit děti? Vyzkoušejte kreativní stavebnice LEGO

Chcete zabavit děti? Vyzkoušejte kreativní stavebnice LEGO

14. 2. 2023 Vyp Od norbert007

Najít dnes způsob, jak děti zaujmout jinak než jen počítačovými hrami nebo chytrými telefony, je poměrně náročné. Aktivit, kterým se společně věnují děti a rodiče rychle ubývá, ale stále jsou tu stavebnice LEGO, jež baví děti i dospělé a dnes z nich už můžete postavit prakticky cokoli!

Vybírejte stavebnici podle zkušeností a věku

Samozřejmě, že se většinou díváte především na motivy stavebnice LEGO, které sice korespondují s věkem, neměli byste však opomenout ani dosavadní zkušenosti s touto stavebnicí. Pokud vyberete příliš náročnou nebo jednoduchou sadu kostiček, kýžený efekt zábavy se asi nedostaví.

Jednoduché motivy pro nejmenší – LEGO Duplo

Pokud máte doma batole, které se stavebnicemi teprve začíná, bude vhodné se poohlédnout po stavebnicích LEGO Duplo. Jednoduché motivy zvířátek z farmy nebo barevného vláčku nejmenší děti vždy potěší. Řada Duplo se vyznačuje podstatně větším formátem stavebních kostek a vy se tak nemusíte bát o bezpečí vašich dětí.

Postavte si celé město s LEGO City

Většina dětí se v předškolním a mladším školním věku učí sociálním dovednostem díky napodobování. Právě na to cílí řada LEGO City, ve které najdete vše, co by nemělo v žádném městečku chybět. Je libo požární zbrojnici, policejní stanici nebo třeba kosmodrom, aby mohl být prozkoumán nekonečný vesmír? Se stavebnicemi LEGO City žádný problém!

Snílci a milovníci filmových hrdinů si také přijdou na své

Stavět se však nemusí jen to, co je reálné. Popustit uzdu fantazii se v případě LEGA vyplácí. Ať už je snem vašeho rošťáka pořádný bojovník z řady Ninjago nebo by si malá princezna přála zabydlet se v ledovém zámku královny Elsy, jež najdete v řadě LEGO Disney. Se stavebnicemi LEGO se mohou sny stát skutečností. Navíc pořádná fantazie je základem budoucí kreativity při řešení problémů, což je v životě k nezaplacení.

Složit si auto na vysílačku od základu je snem každého „kluka“

Společnost LEGO však nezapomíná, ani na starší děti a dospělé. No tak, auto na vysílačku má asi každý, ale kolik kluků se může pochlubit, že si jej postavili sami? Tuto možnost přináší série LEGO Technic, kde si kromě vozů prestižních značek můžete užít třeba i jízdu s bagrem. A nebojte, je zcela běžné, že si modely LEGO Technic rádi postaví i dospělí, a to jen tak pro radost.

V současné době je pak na vzestupu i stavebnice LEGO Mindstorms, která nabízí možnost si vybudovat svého plně programovatelného robota, jenž se následně ovládá aplikací. Ukažte svým dětem, že počítače a mobilní zařízení nejsou jen pro hraní videoher a třeba se do programování zamilují.

Pro ty, kteří se chtějí chlubit výsledky jsou tu architektonické skvosty či umění

Dospívající a dospělí přímo milují stavebnice LEGO, se kterými si mohou doma vybudovat 3D model světových architektonických dominant. Polici v obývacím pokoji pak může zdobit třeba velmi povedený Tádž Mahal nebo Bílý dům. Tak se zkuste porozhlédnout, co vám LEGO Architecture nabízí.

V případě LEGA jsou stále oblíbenější dekorací v interiéru i různé nástěnné plastiky z kolekce LEGO Art. Velké oblíbenosti u dospělých se pak těší i kolekce LEGO Creator nebo Ideas. V případě sad Creator je asi nejoblíbenější replika bonsaje, u Ideas dlouhodobě vede psací stroj.