Vyrazte dech rodině i přátelům a oslňte je stylovými halloweenskými dezerty

Autor: eva dne: Út, 10/10/2017 - 06:41.

Stará legenda praví, že když si smrtelník na Halloween navlékne své oblečení naruby a zvolí chůzi vzad, spatří o půlnoci čarodějnici. Dýně, černé kočky a duchové – to jsou tradiční znaky tohoto anglosaského svátku. Buďte letos originální a oslavte Halloween stylově. Připravte pro vaši rodinu a přátele hrůzostrašné občerstvení.

Děti budou nadšené nejen ze sladkých dezertů, ale i z jejich originální strašidelné podoby. Vždyť kdo by nechtěl ochutnat žížaly a krvavý cheesecake nebo okusit hlínu z malých hrobečků? Nechte se inspirovat halloweenskými recepty a oslňte jimi každou návštěvu. 

Krvavý cheesecake
Připravte lehký smetanový cheesecake s „krvavým“ jahodovým přelivem dozdobený žížalkami a získejte tak efektní dekoraci i vynikající dezert v jednom. Stojí za to!

Na korpus (dortová forma o průměru 24 cm):
140 g grahamových (máslových) sušenek
30 g krupicového cukru
10 g kakaa
70 g másla
Na sýrovou směs
600 g smetanového sýra (typu Philadelphia)
150 g cukru
3 vejce
80 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu
80 g čokoládové polevy (nebo 60 čokolády na vaření, 10 g másla, 10 g krupicového cukru)

Krvavá poleva
Suroviny:
hrst zralých jahod
2 lžíce vanilkového cukru (nebo normálního s trochou vanilky)
žížaly HARIBO Wummies na ozdobu

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"27772","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"450","typeof":"foaf:Image","width":"300"}}]]

Postup:
1. Sušenky rozdrtíme a vsypeme do mísy. Přidáme k nim cukr, kakao a rozpuštěné máslo a dobře promícháme.
2. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, zavřeme dortovou obručí a vyplníme směsí, kterou dobře vtlačíme. Po stranách vytvoříme nízký okraj. Při teplotě 175 °C zapékáme asi 15 minut (v horkovzdušné troubě na 160 °C).
3. Sýr nejdříve metličkou prošleháme a nadlehčíme, teprve poté vmícháme cukr. Přidáme vejce, které se směsí smícháme, vlijeme šlehačku a vše dobře promísíme. Nakonec přidáme vanilkovou esenci a rozehřátou čokoládu na vaření a naposledy vše dobře prošleháme.
4. Směs nalijeme na rozpečený korpus, uhladíme a ve vyhřáté troubě při 175 °C pečeme 15 minut. Poté teplotu zmírníme na 140 °C a dopékáme ještě hodinu (v horkovzdušné troubě pečeme při 160 °C 16 minut a poté hodinu na 130 °C).
5. Jakmile koláč vyjmeme z trouby, nožem obkroužíme okraj. Poté jej necháme vychladit a dobře ztuhnout (nejlépe až do druhého dne).
6. Krvavou polevu připravíme tak, že jahody svaříme s cukrem a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Polevou dort polejeme a dozdobíme barevnými žížalkami.

 [[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"27777","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"450","typeof":"foaf:Image","width":"300"}}]]

Hrobečky 
Hledáte inspiraci na strašidelný dezert, kterým potěšíte děti a překvapíte přátele? Tady je! Hrobečky jsou navíc jednoduché na přípravu a máte je hotové coby dup! 

Na krém :
200 g mascarpone
200 g šlehačky 33%
100 g mléčné čokolády
1 lžíce krupicového cukru

Na hlínu:
Čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu
Na náhrobky
marcipán či oválné sušenky
na ozdobení HARIBO bonbony Color-Rado (netopýry)

Postup:
1. Nejdříve si připravíme krém. Mascarpone spolu se šlehačkou ušleháme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Vsypeme lžíci cukru, krátce prošleháme a necháme vychladnout.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"27779","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"450","typeof":"foaf:Image","width":"300"}}]]

2. Mezi tím si na větší kousky rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravíme si náhrobní kameny. Ty vytvoříme pomocí marcipánové hmoty, nebo dobře zafungují i oválné sušenky.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"27773","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"450","typeof":"foaf:Image","width":"300"}}]]

3. Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplníme jím připravené skleničky. Na vrch dáme nadrobenou hlínu, a nakonec naaranžujeme náhrobek. Nakonec přidáme netopýra a strašidelný dezert je kompletní.

 [[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"27774","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"450","typeof":"foaf:Image","width":"300"}}]]

Tip redakce:
COLOR-RADO, to je lahodná kombinace specialit HARIBO
Ochutnejte nejoblíbenější bonbony HARIBO z jednoho pytlíčku. Najdete v něm malé netopýry několika ovocných příchutí, jahodové medvídky, pomerančové želatino-pěnové žabičky i ananasové a citronové miniatury. Skvěle vám poslouží i jako halloweenská dekorace a dárek pro nejmenší. Běžná regálová cena za 100g balení: 18,90 Kč.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"27778","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"450","typeof":"foaf:Image","width":"369"}}]]

Zdroj: Haribo