Upečte si jedinečné vánoční cukroví s Nutellou

Autor: eva dne: Ne, 11/05/2017 - 07:04.

Když ulice ovládne vánoční výzdoba, můžete si být jisti, že se Vánoce kvapem blíží. Přesto ta pravá sváteční atmosféra přichází až tehdy, když se u vás doma rozline lahodná vůně cukroví. A aby byly chvíle pečení plné radosti, přináší vám Nutella® v limitované edici originální razítka a šablonky. Navíc si můžete vyzkoušet jedinečné recepty na vánoční cukroví, v nichž samozřejmě nechybí tato lískooříšková pomazánka s kakaem.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"29400","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"338","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Kdo zbožňuje jemnou chuť kokosu, nesmí si nechat ujít kokosové pralinky. Milovníci mandlí pak musí ochutnat Nutella roládu. A čím zaujmete každou vaši sváteční návštěvu? Přeci originálními baci di dama. S Nutellou tak budou vaše Vánoce opět nezapomenutelné.

Kokosové pralinky Nutella®
Na 20 pralinek potřebujete:
• 1 vejce
• 50 g cukru krystal
• 150 g jemně strouhaného sušeného kokosu
• 160 g pomazánky Nutella®

Postup:
Utřeme vejce s cukrem a 90 g strouhaného kokosu. Vyválíme kuličky a dáme je na 4 minuty do trouby. Kuličky rozpůlíme, vytlačíme důlek, naplníme ho pomazánkou Nutella® a poté k sobě půlky přitlačíme. Kuličky necháme 30 minut zatuhnout v lednici. Na horké vodní lázni necháme změknout 100 g pomazánky Nutella® a ponořujeme do ní naplněné kuličky. Po 30 minutách chladnutí v lednici je obalíme ve zbylém kokosu a servírujeme.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"29401","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"400","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Mandlová roláda s náplní Nutella®
Na 15 porcí potřebujete:
• 5 celých vajec + 8 bílků
• 200 g mandlové mouky
• 200 g cukru moučka
• 70 g cukru krupice
• 130 g proseté hladké mouky
• 70 g rozpuštěného másla
• 225 g pomazánky Nutella® (na náplň i polevu)

Postup:
Utřeme 5 vajec s krupicovým cukrem do pěny, přidáváme mandlovou mouku. Z bílků a moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do vajec s mandlovou moukou přidáváme prosetou hladkou mouku, sníh z bílků a rozpuštěné máslo smíchané s troškou těsta. Směs rozprostřeme na dva plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme na 340 °C 6–8 minut. I s papírem necháme vychladnout v lednici. Vychladlé pláty těsta překlopíme na lehce pocukrovaný pečicí papír, naneseme na ně pomazánku Nutella® a pak stěrkou rozetřeme. Roládu zavineme a Nutellou® potřeme i její vnější stranu. Povrch ozdobíme.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"29402","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"400","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Baci di dama s náplní Nutella®
Na 24 kousků cukroví potřebujete:
• 240 g hladké mouky
• 200 g cukru moučka
• 200 g loupaných mletých lískových oříšků
• 200 g másla
• 1 vaječný žloutek
• 20 g vajec (polovina celého rozbitého vajíčka)
• 100 g pomazánky Nutella®
• špetku soli

Postup:
Do mísy prosejeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme mleté lískové oříšky a promícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Ze vzniklého těsta vytvarujeme kouli a zabalíme do fólie. Necháme odležet v lednici 10-12 hodin. Z těsta vytvarujeme 48 kuliček a klademe na plech vyložený pergamenovým papírem. Pečeme 18 minut na 140 °C, až je cukroví měkké a mírně dozlatova. Necháme vychladnout. Slepujeme poloviny sušenek pomazánkou Nutella® .

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"29403","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"400","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Vánoční slepované sušenky s náplní Nutella®
Na 14 sušenek potřebujete:
• 440 g hladké mouky
• 140 g cukru moučka
• 260 g změklého másla
• 2 vaječné žloutky
• 210 g pomazánky Nutella

Postup:
Do mísy prosejeme mouku s cukrem, přidáme máslo a žloutky. Všechny ingredience zpracujeme do hladkého těsta a necháme 30 minut odležet. Těsto vyválíme na plát silný 4 mm. Vykrajujeme kolečka, pomoučíme razítka na sušenky a do koleček razítkem vytlačíme vzor. Kolečka naskládáme na plech a pečeme 12–15 minut. Až sušenky vychladnou, potřeme polovinu z nich pomazánkou Nutella® a slepíme s ostatními sušenkami.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"29404","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"400","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Skořicové hvězdičky s náplní Nutella®
Na 30 sušenek potřebujete:
• 2 bílky
• 160 g cukru moučka
• 2 čajové lžičky (4 g) skořice
• 300 g mletých lískových oříšků
• 1 čajová lžička citronové šťávy
• 120 g pomazánky Nutella®

Postup:
Šleháme bílky s cukrem, až se vytvoří nadýchané špičky. Dáme stranou 2 lžíce sněhu na polevu. Smícháme skořici, mleté lískové oříšky a bílkový sníh. Těsto vyválíme na 4mm plát a vykrajujeme sušenky ve tvaru hvězdy, do poloviny vykrojíme dírku. Do zbylého sněhu vmícháme citronovou šťávu a nanášíme na horní stranu hvězdiček. Pečeme 10 minut na 120 °C. Sušenky slepíme pomazánkou Nutella®.

Zdroj: Ferrero