Špekáčky v zelí

Autor: eva dne: So, 06/17/2017 - 07:15.

Kdo by neznal utopence. Ale schválně zkuste udělat variantu, kdy k cibuli přidáte ještě kvalitní Nošovické kysané zelí. Je už jen na Vás, jak naladíte octový lák, ale určitě nabídnete na stůl něco víc než jen Špekáček v láku. Velmi rád připravuji takovýto zelný salát se Špekáčky jako dárek pro přátele a vždy sklidím pochvalu.

Suroviny:
300 g Špekáčků
300 g Nošovického kysaného zelí
100 g Všestarské cibule
60 g červených sterilovaných paprik
300 ml octa a stejné množství vody
sůl a směs pepřového (steakového) koření

Postup:
Špekáčky pečlivě oloupejte a nakrájejte na drobnější kousky (osminky, kolečka a podobně). Ocet s vodou svařte v poměru 1:1, přislote a doplňte směsí koření. Nošovické kysané zelí posekejte na drobné kousky a promíchejte ho s úhledně nakrájenou cibulí a červenou paprikou. Poté, co nálev zchladne, promíchejte Špekáčky se zelím, umáčkněte vše do sklenice a zalijte nálevem. Nechte na chladném místě dobře uzavřené dva nebo tři dny a poté podávejte. Podle zvyklostí doplňte do koření pomleté čili papričky, divoké koření a podobně. Nic nezkazí ani přidané malé okurky, nakládané cibulky a další zelenina. Zkuste při podávání doplnit čerstvě nastrouhaný křen, ostrou hořčici a podobně. Sáhněte po Špekáčcích s evropskou známkou kvality Zaručená tradiční specialita.

Zdroj: www.oznaceni.eu

Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce