SOUTĚŽ o 3 x 3 lahve sektu ROTKÄPPCHEN DEMI SEC

Autor: eva dne: Po, 03/19/2018 - 06:24.

Ponořte se do světa Rotkäppchen a objevte excelentní německý sekt, který je synonymem té nejvyšší kvality a dokonalým požitkem již od svého založení v roce 1856. Pro značku Rotkäppchen byla kvalita vždy největší prioritou. Znalci proto oceňují jedinečnou chuť, svěžest a jemnou perlivost sektu společnosti Rotkäppchen. Pečlivě vybraným vínům nejvyšší kvality vděčí sekt Rotkäppchen za svůj vytříbený charakter a perlivý a inspirující chuťový zážitek.

Sekt můžete pít téměř při každé příležitosti. Je to unikátní a universální nápoj. Hraje roli ideálního "welcome drinku" na večírcích, je nezastupitelným při křtu nových produktů, samozřejmě je součástí oslav - ať už velkých životních, nebo malých radostných. V podobě dárku slouží jako výraz úcty či je spojený s romantickou atmosférou. Bublinky mohou ale také otevírat nový den, protože často bývají součástí snídaní či brunchů. Jsou osvěžujícím odpoledním nápojem nebo ideálním aperitivem před večeří, aby připravili naše chuťové pohárky a žaludeční šťávy na správné trávení. Sekt se také skvěle páruje s určitými druhy pokrmů a vzájemně tak dokáže vyniknout nový rozměr nakombinovaných chutí. Ať už zvolíte jakoukoli možnost, vždy je podstatný správný servis sektu a jeho teplota.

Aby se bublinky a buket optimálně rozvinuly, musí být sekt vychlazen na správnou teplotu. Ideální je sekt den před podáváním vložit do lednice, nepoužívejte mrazák. Teplota při podávání by měla být nižší, než je doporučená teplota konzumace, protože ihned po nalití do sklenice se sekt ohřívá o dalších pár stupňů. Ideální teplota podávání šumivých vín je 5°C. Aby vám sekt vydržel v co nejvhodnější teplotě co nejdéle, použijte chladicí nádobu, kterou naplníte směsí ledu a vody.

Rotkäppchen doporučuje rozlišovat teploty:
Bílý sekt: 5-7°C
Růžový sekt: 6-8°C
Červený sekt: 9-11°C

V případech, kdy nemáte sekt nachlazený, můžete vyzkoušet metodu šokového ochlazení šumivého vína - tzv. frapování. Pomocí malého triku sekt rychle dosáhne ideální teploty. Chladící nádobu naplňte malými kostkami ledu, přelijte je vodou a led posypte asi dvěmi polévkovými lžícemi soli. Led se rozpouští a přitom vzniká chlad z odpařování. Opatrně otáčejte lahví v chladném roztoku asi 10 minut.

Soutěžní otázka: V kterém roku se začal vyrábět sekt Rotkäppchen?
a) 1856
b) 1917
c) 1823

Nápověda: http://www.rotkaeppchen.cz/

Správné odpovědi zasílejte na email: soutez@jomagazin.cz, předmět: Sekt.

Hrajeme do 1.4.2018. Vyhrává 300., 400. a 500. odpověď. Výherce informujeme emailem. Nezapomeňte uvést celé jméno a adresu, kam by měla být případná výhra zaslána. Přejeme hodně štěstí!

Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce