Rybí prsty s bramborovo-špenátovou kaší

Autor: eva dne: St, 01/10/2018 - 17:53.

Suroviny:
400 g filetů z tresky
hladká mouka
2 vejce
120 g kukuřičných lupínků
20 g strouhaného parmezánu
1 citrón
1 stroužek česneku
několik snítek tymiánu
1 lžička mleté papriky
1 kg brambor varného typu C
200 g listového špenátu
250 ml sójové alternativy smetany Alpro Soya Cuisine
2 lžičky strouhaného křenu
čerstvě mletý černý pepř
sůl

Postup:
Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Z brambor, sójové alternativy smetany na vaření Alpro Soya Cuisine a strouhaného křenu připravíme bramborovou kaši. Rozmixujeme omyté a okapané špenátové listy a vmícháme je do kaše. Dochutíme muškátovým oříškem, čerstvě mletým pepřem a solí. Rybí filety nakrájíme na stejné kousky, pokapeme citrónovou šťávou a lehce osolíme a opepříme. Mouku smícháme se strouhaným parmezánem, čerstvě mletým pepřem a mletou paprikou. Rybí kousky obalujeme nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích, a nakonec v rozdrobených kukuřičných lupíncích. Do pánve nalijeme trochu olivového oleje a přidáme česnek a tymián. Když začne česnek syčet, vložíme do pánve rybí prsty a smažíme je dozlatova (cca 4 minuty z každé strany). Rybí prsty lze péct i v předehřáté troubě při 200 °C po dobu asi 8 minut. Podáváme s bramborovo-špenátovou kaší.

Zdroj: Alpro