Riccardo Lucque: Jak se vaří po italsku v Čechách?

Autor: eva dne: Po, 05/29/2017 - 17:51.

Exkluzivní pořad z dílny televize Mňam TV vás zavede do světa Riccarda Lucque, úspěšného majitele italských restaurací v Praze.

Pro všechny milovníky italské kuchyně připravujeme nový 8 dílný dokumentární seriál s Riccardem Lucque - majitelem řady úspěšných restaurací v Praze a zkušeným šéfkuchařem. Show s názvem Pravá Itálie s Riccardem nabídne divákům exkluzivní pohled do zákulisí Riccardových italských restaurací a bistrotéky a ukáže jejich každodenní ruch. Představí jejich šéfkuchaře i jejich týmy, italské dodavatele a nejoblíbenější pokrmy a recepty.

Jaká byla Riccardova cesta k úspěchu? Kolik času, dřiny i potěšení se skrývá za budováním a vedením restaurací? Sledujte na Mňam TV od 27. května každou sobotu v 17:30 a vychutnejte si pravou Itálii v Čechách. Partnerem pořadu je značka De’Longhi, která s Riccardem dlouhodobě spolupracuje.

Riccardo Lucque: Můj klíč k úspěchu
“Pokládám se za člověka štěstěny, protože se věnuji tomu, co mám rád. Jídlo je mojí vášní a já mám každý den možnost ochutnávat vynikající pokrmy a pít kvalitní víno. Právě vášeň může za můj úspěch. Kdyby se nějaký velký investor rozhodl založit restauraci jen proto, že má spoustu peněz, nevěřím, že by ta restaurace prosperovala. Kdyby v ní pracovali zaměstnanci bez nadšení, byla by bez šance. Mým největším úspěchem jsou lidé, se kterými pracuji. Jsou pyšní na to, co prodávají. Zákazníkům nabízejí jídlo z přesvědčení, baví se s nimi, znají historii pokrmů, které podávají.” 

O Riccardovi:
Svou gastronomickou kariéru odstartoval v 16-ti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii, pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do New Yorské restaurace Il Bucco, která byla v době Riccardova působení vyhlášena nejlepší novou restaurací na Manhattanu. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později otevřel svoji první restauraci Aromi. Následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega. Dohromady má po Praze 8 úspěšných a populárních restaurací a školu vaření s autentickými italskými pokrmy.

Pal Milkovics – CEO S&P Broadcasting o novém pořadu:
“Jsme hrdí na to, že můžeme našim divákům nabídnout unikátní dokumentární seriál z naší produkce. Pravá Itálie s Riccardem je exkluzivní pozvánkou do života Itala, kterému se podařilo promítnout svou rodnou Itálii do Čech a získat si velkou řadu spokojených návštěvníků. Díky televizi Mňam TV, Riccardovi a jeho týmu si naši diváci mohou vychutnat atmosféru jeho restaurací i z pohodlí svého domova. Mňam TV bude pokračovat cestou vlastní produkce i nadále, aby se svým divákům přiblížila co nejvíce.”

Chřestové risotto s uzeným máslem
Ingredience pro dvě osoby:
- 10g másla
- 1/4 šalotky nakrájené najemno
- 120g krátkozrnné rýže (nano vialone)
- 50ml bílého suchécho vína
- 200g bílého chřestu
- 300-400ml zeleninového vývaru
- 30g nastrouhaného parmezánu
- 100g sýra taleggio
- špetka soli
- lžíce zauzeného másla
- petržel

Postup:
1) Z chřestu odkrojte špičky a prozatím je odložte stranou. Tři čtvrtiny chřestu nakrájejte na kousky včetně konců, které nadvakrát oloupejte. Na másle orestujte šalotku a kousky chřestu. Po změknutí vše rozmixujte a propasírujte na hladké pyré.
2) Zbylou čtvrtinu chřestu nakrájejte na tenká kolečka, později přijdou do risotta.
3) V menším rendlíku rozehřejte máslo a orestujte v něm šalotku. Poté zarestujte rýži a zalejte ji bílým vínem. Dochuťte špetkou soli.
4) Přidejte chřestové pyré a první naběračku vývaru. Pozor, vývar by měl být co nejblíže k bodu varu. Risotto nepřestávejte míchat a po částech přidávejte vývar.
5) Asi v polovině vaření přidejte posakané kolečka chřestu. Risotto vařte dohromady 14-16 minut dokud nebude rýže na zkus.
6) Špičky chřestu zatím vedle orestujte na másle do měkka.
7) Vypněte plamen a vmíchejte do rýže nastrouhaný parmezán, pokrájený sýr taleggio a lžíci zauzeného másla. Vše vymíchejte v hladký krém.
8) Risotto servírujte ozdobené čerstvou petrželkou a orestovanými konci chřestu.

Zdroj: Mňam TV

Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce