Náparujte luxusní čokoládu Guido Gobino s dobrým vínem. Víme, kde seženete!

Autor: eva dne: Út, 11/14/2017 - 06:02.

Jak jednou ochutnáte, už na ni nikdy nezapomenete. To proto, že ve vás zanechá neopakovatelný chuťový zážitek, jehož tajemstvím jsou prvotřídní ingredience, absence jakékoliv chemie a ruční výroba. Čokoládě Guido Gobino, ověnčenou mnohými oceněními, se jednoduše nedá odolat. A co pak teprve, když si k ní nalejete skleničku vybraného vína?

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"29868","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"400","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Guido Gobino je malý rodinný podnik z Torina, v němž se u výrobků od dob jeho založení v roce 1946 soustředí na jedno – kvalitu. Ta se odráží při výběru surovin, na jejichž složení si v čokoládovně potrpí, i ve způsobu zpracování. Kakaová zrna putují z výběrových plantáží drobných farmářů v Jižní Americe, převážně z Venezuely, Kolumbie, Ekvádoru, Trinidadu či Mexika a piemontské lískové oříšky, považované za nejchutnější na světě, zase od lokálních rodinných podniků hospodařících na nejvyšších kopcích regionu Langhe v Itálii.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"29869","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"400","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Navíc Guido Gobino je jedna z mála skutečných cioccolato originale, které používají tradiční způsob zpracování čokolády z 18. století formou extruze, tedy vytlačováním bez formy, a proto mají bonbonky nepravidelný, pro Guido Gobino, charakteristický tvar. Jako třešničkou na dortu může být zjištění, že se při výrobě nepoužívá žádný palmový olej, ale pouze máslo z kakaových bobů, u některých kousků i  domácí olej z oříšků nebo olivový.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"29870","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"397","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Když si víno dá rendez vous s čokoládou
Není tomu dlouho, kdy vznikl trend párovat víno s ušlechtilou čokoládou. Tato myšlenka pochází z vinařské mekky Toskánska a většina italských vinoték ji přijala za svou. Mezi sommeliéry je tato disciplína dokonce považována za nové vznešené umění. Loredana Ligori, čokoládová sommeliérka z Guido Gobino, která přijela na pozvání Wine Food Marketu, vysvětluje, jak na to: „Nejdříve přivoňte k čokoládě, pak teprve k vínu. Vezměte do úst kousek čokolády a nechte jej rozplynout na jazyku, aby vyplnila všechny chuťové pohárky, poté se napijte vína. Čokoláda vám odhalí nové tóny vína, které jsou jinak málo výrazné a hůře rozpoznatelné.” Například čokoládové kostky Cremino s mořskou solí a olivovým olejem se výborně snoubí s bílým suchým vínem. K červeným vínům vyzkoušejte silnou hořkou čokoládu a k ovocitým vínům se nebojte zakousnout čokoládu s ovocem, třeba s borůvkami, kterou najdete rovněž v sortimentu Guido Gobino.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"29871","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"400","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Objevte smyslnou cestu k výjimečnému gurmánskému prožitku prostřednictvím Wine Food Marketu.