Mrkvové muffiny

Autor: eva dne: Po, 01/08/2018 - 07:15.

Suroviny:
150 g mrkve
225 g samokypřící mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
1 větší vejce
2 lžíce olivové tapenády
250 ml sójové alternativy smetany Alpro Soya Cuisine
30 g piniových oříšků
4 snítky rozmarýnu
čerstvě mletý pepř a sůl

Postup:
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Oloupeme a nastrouháme mrkev a najemno nasekáme snítky rozmarýnu, jednu si uschováme na zdobení. Prosejeme samokypřící mouku s kypřícím práškem a jedlou sodou do velké mísy. Přidáme nastrouhanou mrkev a nasekaný rozmarýn, okořeníme čerstvě namletým pepřem a osolíme. Olivovou tapenádu smícháme s vejcem a sójovou alternativou smetany Alpro Soya Cuisine. Ve směsi mouky, mrkve a koření uděláme uprostřed větší důlek, do kterého opatrně po částech přiléváme tekutou směs. Po každém přilití tekuté směsi opatrně zapracováváme mouku v okolí prohlubně. Vzniklé těsto znovu okořeníme čerstvě drceným pepřem. Těsto naplníme do vymazaných muffinových formiček nebo do papírových košíčků na muffiny. Na vrch muffinů rozdělíme piniové oříšky a nasekanou čtvrtou snítku rozmarýnu. Muffiny pečeme ve středu trouby 20 až 25 minut, dokud nezezlátnou. Muffiny necháme vychladnout, poté servírujeme.

Zdroj: Alpro