Květinové dezerty

Autor: eva dne: Čt, 06/08/2017 - 05:47.

Přineste letos originálně tematiku květin i na váš stůl a vykouzlete dezerty, které přímo čiší pozitivní náladou. Vytvořte třeba květinové čokoládové cupcakes nebo rozkvetlý piškot s tvarohovým krémem a malinami. Do zdobení můžete zapojit i děti!

Květinové čokoládové cupcakes
Suroviny na těsto:
• 95 g hladké mouky
• lžička prášku do pečiva
• 20 g holandského kakaa
• špetka soli
• 70 g cukru krupice
• 15 g vanilkového cukru
• 50 g másla
• 100 ml mléka
• 2 vejce

Suroviny na krém:
• 100 tvarohu z vaničky
• 100 g mascarpone
• 3 lžíce moučkové cukru vanilkového

Na ozdobu:
• Kytičky Haribo

Postup:
1. Troubu si zapneme na 170 stupňů a necháme rozpálit.
2. Máslo rozpustíme v misce (můžeme použít mikrovlnnou troubu nebo máslo opatrně rozpustit na sporáku).

3. Mezitím smícháme všechny suché suroviny a pořádně promícháme.
4. K suché směsi přidáme mléko, rozklepneme vejce a opatrně vlijeme máslo – nesmí být moc horké!
5. Vše řádně promícháme.
6. Na plech na muffiny vyskládáme papírové formičky a ty plníme do 3/4 těstem.

7. Pečeme zhruba 10 - 15 minut. Použijeme špejli, abychom poznali, zda jsou dortíčky upečené.
8. Vyndáme je z formy a necháme ideálně na mřížce vychladnout.
9. Mezitím, co chladnou, si připravíme polevu.
10. Mascarpone vyšleháme spolu s tvarohem a moučkovým cukrem. Přendáme do zdobícího sáčku s kulatou špičkou a necháme chvíli ztuhnout v lednici, než dortíčky vychladnou.
11. Zdobíme krémem a následně pak kytičkami Haribo.

Rozkvetlý piškot s tvarohovým krémem a malinami
Suroviny na těsto:
• 6 vajec
• 240 g polohrubé mouky
• 140 g třtinového cukru
• 6 lžic rostlinného oleje
• špetka soli

Suroviny na krém:
• 150 g vysokoprocentní smetany
• 200 g tvarohu z vaničky
• mražené maliny
• vanilkový extrakt
• moučkový cukr
• zelené potravinářské barvivo

Na ozdobu:
• Kytičky Haribo

Postup: 
1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků.
2. Bílky dáme do mísy a začneme šlehat se špetkou soli. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí – vznikne cukrová pěna. Do pěny zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku.

3. Dáme do obdélníkového pekáče péct zhruba na 170 stupňů. Pečeme 15 minut, ale pro jistotu hlídáme špejlí, protože každá trouba peče jinak.
4. Jakmile bude piškot upečený, vyndejte z trouby, vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout.
5. Krém si připravte, než piškot vychladne. Vyšlehejte smetanu, přidejte tvaroh, vanilkový extrakt a cukr.

6. 1/3 krému si odeberte a obarvěte pomocí potravinářské barvy, to bude základ pro trávník.
7. Jakmile je piškot studený, podélně ho rozřízněte, pomažte bílým krémem a položte na něj maliny. Přiklopte druhou polovinou korpusu a ten svrchu pomažte zeleným krémem a ozdobte kytičkami Haribo.

Tip redakce:
Ovocné želatinové kytičky HARIBO Flower Power
Užijte si mlsání plné ovocné chuti v podobě barevných kytiček, které lze využít i k ozdobě nejrůznějších kulinářských výtvorů. Mají několik příchutí, žluté reprezentují citron, červené jahodu ve spojení s vanilkou a smetanou, fialové jsou třešňové a zelené chutnají po jablku a vanilce. Běžná cena: 19,90 Kč

Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce