Jarní vaření s novou chutí

Autor: eva dne: Pá, 04/06/2018 - 14:58.

Za dob starých Slovanů se při slavnostech příchodu jara rámusilo vším možným, aby se zahnala zima a dal signál k probuzení přírody. Podobně se k nástupu tohoto příjemného ročního období postavila i česká jednička v kategorii koření, která „zarámusila“ čtyřmi novinkami, které pokrmům dodají novou, méně obvyklou chuť.

Češi totiž milují objevování neotřelých chutí, které pokrmům mohou dodat pouze netradiční druhy koření. Například kurkuma nebo medvědí česnek se staly v poslední době velkým hitem.

Kurkuma mletá
Koření žluté barvy s ostrou a štiplavou chutí je nezbytnou součástí thajské a indické kuchyně. Cena – 18,90 Kč

Medvědí česnek
Oblíbená jarní bylinka má výraznou česnekovou chuť a aroma. Lze ji použít jako náhradu za klasický česnek. Cena – 17,90 Kč

Paprika maďarská  
Jedno z nejoblíbenějších koření naší a maďarské kuchyně. Cena – 17,90 Kč

Pepř zelený
Koření s méně ostrou chutí a jemnějším aromatem než černý pepř se hodí zejména k přípravě steaků. Cena – 28,90 Kč

Zdroj: Vitana

Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce