Jarní Pavlova s čokoládou a čerstvým ovocem

Autor: eva dne: St, 03/28/2018 - 17:39.

Recept připravil Josef Maršálek, cukrářský mistr, který se po letech působení v zahraničí vrátil do ČR a jeho lahodné skvosty můžete ochutnat v CakeShop Prague, Celetná 11, hotel u Zlatého jelena.

Suroviny na Pavlovu:
240 g bílků
240 g cukr krupice
240 g cukr moučka
1 malý citron, šťáva i kůra
20 g bramborový škrob

Suroviny na mramorování:
100 g lesního ovoce (maliny, borůvky nebo ostružiny)

Suroviny na náplň:
900 g šlehačky 33%
200 g extra hořké čokolády 80%

Suroviny na ozdobu:
300 g čerstvých malin, borůvek nebo ostružin

Postup:
100 g lesního, třeba i mraženého, ovoce rozmixujeme na jemné pyré. Troubu předehřejeme na 100°C. Bílky s citronovou šťávou ušleháme elektrickým mixerem do polotuha a po lžících zašleháme krupicový cukr, pak došleháme dotuha a nakonec lehce zamícháme směs cukru moučka, škrobu a citrónové kůry. Hmotu rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení a stěrkou rozetřeme do kruhů o poloměru asi 26 cm. Na ty rovnoměrně rozdělíme připravené pyré a lžící vytvoříme mramor. Sušíme 3 až 4 hodiny nebo dokud upečená Pavlova není zcela suchá. Na náplň si převaříme smetanu a do ní ponorným šlehačem vmixujeme hořkou čokoládu. Necháme přes noc v lednici a druhý den ušleháme dotuha. Na první ze tří Pavlov rozetřeme třetinu ušlehané náplně a dobře rozetřeme až do krajů. Přiložíme druhou plackou a rozetřeme další třetinu. Stejně pokračujeme i se zbývající plackou a náplní. Povrch dobře uhladíme a hustě poklademe ovocem a na závěr pocukrujeme. Nejlépe chutná asi tak hodinu dvě od sesazení. Pavlovu uchováme v lednici a sledujeme, jak se po ní rychle zapráší!

Zdroj: CakeShop Prague

Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce