Fracouzský likér stvořený pro ženy

Autor: eva dne: Út, 05/30/2017 - 17:29.

Francie je zemí, kterou milujeme nejen pro její skvělá vína, architekturu a atmosféru romantických zákoutí, ale obdiv sklízí i francouzské ženy. Jejich půvab a šarm je opěvován již po staletí. Působí přirozeně přesto smyslně, ležérně přesto elegantně. Jsou tajemné, přesto vyzařují vášeň. Právě díky těmto ženám vznikl originální francouzský likér Cointreau.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"21362","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"425","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Cointreau je prémiový francouzský likér pomerančové chuti, který předběhl svou dobu a stal se legendou a základem pro koktejly po celém světě. To nejlepší na láhvi poctivého Cointreau je, že se od roku 1875 nezměnil ani její tvar, ale ani postup přípravy, destilace či složení – vše se dělá přesně podle tradičních rodinné receptury a z ryze přírodních ingrediencí. Původní receptura vznikla ve francouzském městečku Angers, kde se vyrábí dodnes. Inspirací pro samotný likér byla nejen Paříž, ale především francouzské ženy, které jsou symbolem elegance a krásy. Pro muže jsou atraktivní a pro ženy jsou inspirací.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"21363","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"450","typeof":"foaf:Image","width":"295"}}]]

Samotný likér staví na čtyřech základních ingrediencích: pomerančové kůře, alkoholu, cukru a vodě. Stejnou rafinovaností se vyznačuje i Cointreau Fizz, koktejl, který si pro jeho jednoduchost může připravit každý. Kombinace likéru, čerstvé limetkové šťávy a sody, doplněná ovocem či kořením dle chuti z něj dělá drink pro každou příležitost.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"21364","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"450","typeof":"foaf:Image","width":"289"}}]]

Jak si Cointreau Fizz připravit?
Stačí smíchat 50ml Cointreau, šťávu z ½ limetky, 40ml perlivé vody, led a přidat plátky limetky na ozdobu. Pro zpestření můžete do základního koktejlu přidat kousky ovoce nebo plátky zeleniny či koření (jahody, maliny, okurku, mátu nebo skořici).

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"21365","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"289","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Zdroj: Rémy Cointreau