Fazolové brownies

Autor: eva dne: So, 11/18/2017 - 06:53.

Spousta z nás během vánočních svátků konzumuje mnohem více porcí jídla za den, než ve zbylých měsících. Cukroví, chlebíčky, řízky, smažený kapr a další lákadla kterým o Vánocích málo kdo odolá. Zkuste svoje stravovací zvyklosti doplnit pokrmy z luštěnin obsahující esenciální aminokyseliny a rozpustnou i nerozpustnou vlákninu.

V kombinaci s jednoduchými přísadami vytvoříte z luštěnin chutné pokrmy plné rostlinných bílkoviny. I cukroví může být zdravé a velmi chutné, vyzkoušejte fazolové brownies, které je plné bílkovin.

[[{"type":"media","view_mode":"colorbox","fid":"30008","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"450","typeof":"foaf:Image","width":"314"}}]]

Suroviny:
50 g prášku z nepražených kakaových bobů
1 balíček bezfosfátového kypřícího prášku do pečiva
350g do měkka uvařených červených, barevných nebo purpurových fazolí Menu Gold
100 g hladké rýžové mouky
50 g třtinového cukru
2 ks banánu
1,5 dl rýžového mléko

Postup:
Do mísy vložíme fazole, banán a mléko, vše rozmixujeme do hladké konzistence. Poté přidáme ostatní suroviny - mouku, cukr, prášek do pečiva a prášek z kakaových bobů. Těsto na fazolové brownies pečlivě promícháme. Plech vymažeme olejem a vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto vylijeme na plech ve vrstvě zhruba 1 cm, plech použijeme středně velký. Fazolové brownies pečeme asi 30 minut na 180 °C, dokud povrch nepopraská. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.

Foto: pouze ilustrační od Jill Heyer, Autor textu: Menu Gold