Cizrnový falafel

Autor: eva dne: So, 01/06/2018 - 16:23.

Suroviny:
800 g uvařené cizrny
půlka červené cibule
limetková šťáva
půl svazku nasekaného koriandru
půl lžičky kari
1 vejce
1 lžíce kukuřičného škrobu
6 lžic mouky
4 lžíce olivového oleje
2 manga
250 ml sójové alternativy smetany Alpro Soya Cuisine
několik lístků čerstvé máty
čerstvě mletý pepř
sůl
200 g směsi salátů

Postup:
Cizrnu, cibuli, koriandr, kari, vejce a kukuřičný škrob rozmixujeme. Směs okořeníme čerstvě mletým pepřem a osolíme. Ze směsi uhněteme falafelové kuličky. Dáme je do lednice, aby zchladly a ztuhly. Na mangový dip nakrájíme mango na kousky, přidáme mátu a sójovou alternativu smetany a dohladka rozmixujeme. Dip dochutíme šťávou z půlky limetky, solí a čerstvě mletým pepřem. Kuličky falafelu dozlatova osmažíme na olivovém oleji. Podáváme se směsí salátů a mangovým dipem.

Zdroj: Alpro

Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce
Inzerce